Ovo je 15 najljepših manikura za cure koje vole minimalizam

instagram/samrosenails/thehotblend
Minimalističke manikure jedan su od posljednjih trendova u svijetu uređivanja noktiju, a ako se i ti želiš prikloniti tome, ali nemaš inspiracije, nastavi čitati članak jer donosimo 15 ideja za najljepše suptilne nokte ikad
Vidi originalni članak

Ako obožavaš odlaziti na manikure ili sama uređivati svoje nokte, ali jarke boje i blještavi dodaci ipak nisu za tebe, onda si na pravom mjestu jer ti donosimo 15 minimalističkih, ali efektnih manikura koje nipošto ne možemo nazvati dosadnima. 

1. 'Izrezana' francuska manikura

Ako ti je dosadila klasična francuska manikura, zabavnijom ju možeš učiniti tako što ćeš na svojim noktima nacrtati samo njene vanjske obrube. Također, možeš se poigrati i bojama pa upotrijebiti, na primjer, plavu ili ružičastu. 

2. Samo vanjski rubovi nokta

Isticanje samo vanjskih rubova noktiju super je način da svoju manikuru učiniš zabavnom i nesvakidašnjom. Ako želiš isfurati ovu manikuru, umjesto lakova za nokte možeš koristiti razne naljepnice, ali i šljokice.

3. Zavijutci

Ovu manikuru ćeš postići tako što ćeš svoje nokte u potpunosti prelakirati prozirnim lakom, a potom lakom u željenoj boji napraviti nekoliko zavijutaka. I to je to. Jednostavnije ne može.

4. Nakrenuta francuska manikura

Jedan od najpopularnijih 'tvistova' kada je riječ o francuskoj manikuri je - zakrenuta francuska manikura. Ovaj look na noktima ćeš postići tako što ćeš od sredine i vrha nokta povući crtu prema lijevom ili desnom rubu. Naravno, crta može biti u bilo kojoj boji i sama možeš odrediti hoće li ona biti deblja ili tanja.

5. Romantična srca

Ako želiš ukrasiti samo vrhove svojih noktiju, ali ti je francuska manikura (u svim njenim verzijama) već pomalo dosadila, savjetujemo ti da isprobaš verziju sa srcima. Srca će najbolje odgovarati stiletto obliku noktiju, a najbolje će se isticati ako prvo cijeli nokat prelakiraš nekom neutralnom bojom kao što je bijela ili nježno ružičasta. 

6. Francuska manikura koja se 'prelijeva'

Još jedna verzija francuske manikure je ona koja se 'prelijeva'. Boju laka možeš u potpunosti prilagoditi sebi, a čak na svakom noktu možeš isfurati drugu boju laka. 

7. Pola je dovoljno

Ako ne vidiš smisao u lakiranju cijelog nokta, ali smatraš da ti francuska manikura ipak ne daje dovoljno boje, onda ti savjetujemo da nalakiraš 'ravno' pola nokta jer, zašto ne?

8. Apstraktne linije

Ako želiš apstraktnu, ali ipak minimalističku manikuru, jednostavno po sredini svog nokta (vertikalno) povuci nekoliko blago zavijenih linija. Savjetujemo ti da se odlučiš za crno - bijelu kombinaciju jer te dvije boje apsolutno nikada neće izaći iz mode. 

9. Pastelne boje

Ako nekim bojama trebamo opisati riječ 'minimalizam' onda su to upravo pastelne. Savjetujemo ti da njih upotrijebiš prilikom izrade jedne od, gore navedenih, verzija francuske manikure.

10. Mini pikseli

S obzirom na to da živimo u digitalnom svijetu i okruženi smo pikselima, ne vidimo razlog da ih ne staviš i na svoje nokte. To možeš napraviti na jednostavan način tako što ćeš cijeli nokat prvo prelakirati prozirnim lakom, a potom nacrtati kvadratiće u dvije ili tri slične boje.

11. Ružičasti oblaci

Oblaci nisu baš čest dizajn na našim noktima i zaista ne vidimo razlog zbog kojeg je tomu tako. Stoga, neka tvoja sljedeća manikura bude 'u oblacima', a ako želiš da bude još razigranija, neka oblačići budu ružičasti.

12. Kapica Djeda Božićnjaka

Božić je iza ugla i ako želiš da se pod božićnom jelkom nađe koji poklon više za tebe, možda bi svoju manikuru trebala posvetiti Djedu Božićnjaku. Savjetujemo da to napraviš tako što ćeš svoje nokte ukrasiti motivima kao što su kapa Djeda Božićnjaka, njegov remen, pokloni...

13. Samo nekoliko šljokica

Ok, znamo da mnogi smatraju da 'šljokice' i 'minimalizam' nikako ne idu ruku pod ruku, ali mi mislimo da ipak ima načina. Minimalističku manikuru sa šljokicama postići ćeš tako što ćeš sve nokte osim jednog ili dva nalakirati nekom tamnom i neutralnom bojom dok ćeš na preostale staviti samo nekoliko šljokica. Mi mislimo da ovo itekako ima smisla.

14. Nijanse kave

Mnogi ne mogu zamisliti svoj život bez ovog omiljenog napitka, kave, stoga mislimo da mu počast treba odati barem jednom manikurom. To možeš postići tako što ćeš svoje nokte nalakirati u nekoliko nijansi smeđe, a možeš im dodati i zavijutke koje smo spominjali u nekoliko ranijih primjera.

15. Preslatki cvjetići 

Ako ti je već dosta zime (iako još službeno nije niti počela), savjetujemo ti da dašak proljeća doneseš svojom manikurom. To možeš postići tako što ćeš na svoje nokte nacrtati nekoliko cvjetića u razigranim nijansama. 

Na koju minimalističku manikuru ćeš se ti odlučiti? 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr