Pokojni Tom vratio se da upozna brata

bloody-disgusting.com
Mark nije imao mira - sanjao je da živi u cijevima sa starijim bratom s kojim ima bend. Mora je znati istinu.
Vidi originalni članak

Starogradsko naselje u Londonu oduvijek je vrvjelo siromašnim stanovništvom. Mnogi nisu imali novca čak ni da plate račune od vode tako da su cijevi u nekim kvartovima uglavnom zjapile prazne. No djeca su u tome pronašla zabavu pa su se igrala udarajući po cijevima.

Među njima je bio i mali Mark koji je najviše zabave pronalazio u toj izmišljenoj igri. Kako je bio jedinac, navikao se igrati sam. Osim toga, Mark je sanjao o tome da postane bubnjar. Tako je i kad bi se već sva djeca uputila na spavanje ostajao na svesti i vježbao bubnjanje. 

Jedne ljetne večeri Mark je sjedio na podu i udarao po cijevima svoju omiljenu melodiju. U jednom trenutku netko mu je uzvratio istom melodijom. Isprva je pomislio da je jeka, no nakon nekoliko udaraca shvatio je da netko svira s njim. Instinktivno je zavirio u cijev i zamračilo mu se pred očima. 

Cestom se proširio gusti dim i neopisivi smrad, nebo se iznenada zacrnjelo i počela je lijevati kiša kao iz kabla. Izbezumljeni mark otrčao je kući i sve ispričao mami. Ona ga je tješila govoreći mu kako je to sigurno sve umislio. U kutu sobe sjedila je njegova baka i kimala glavom kao da odobrava njegovu priču. 

Ipak, Marko je odlučio poslušati mamin savjet, pa se ugrijao pod dekom i otišao na spavanje. Usnuo je neobičan i pomalo strašan san. Sanjao je da živi u cijevima s bratom koji vodi bend. Drugog jutra jedva je čekao da završi škola kako bi mogao otići do cijevi i provjeriti što se događa. 

Nakon nekog vremena iz dubine cijevi ponovno se čula jaka buka. Skočio je s poda i gurnuo ruku u cijev. Jak potisak bacio ga je visoko u zrak te gurnuo na cestu. Iako prilično uplašen, velika je znatiželja vukla Marka cijevima. Krenuo je prema njima, a iz cijevi je izašao duh malenog dječaka. 

Mark je zanijemio. Zapravo, dječak je izgledao gotovo kao i on, jedino što je lebdio iznad zemlje. Prišao mu je, pogladio ga po licu i otišao. Još dugo je Mark ostao stajati na cesti i gledati u smjeru u kojem je otišao dječak. Nije mogao vjerovati svojim očima što se upravo dogodilo. 

Kad je stigao kući samo je baka bila budna. Posjela ga je u krilio ispričala mu da on zapravo nije jedinac. Naime, Mark je imao brata koji se zvao Tom. Nažalost, poznavao ga je samo dvije godine. Njihova majka nikad neće preboljeti dan kad je slučajno ostao na kraju ulice gdje prolaze vodovodne cijevi. Iako se ubrzo vratila po njega, više ga nikad nije vidjela. Nikad ga nije pronašla, a gradom kruži legenda kako njegov duh i dalje živi u cijevima. 

ŽELIŠ IMATI TETOVAŽU KAO TVOJI OMILJENI YOUTUBERI LAYZ I DENNIS DOMIAN? Brzo na kioske Tiska gdje te uz ljetno izdanje JoomBoos VideoStar magazina čeka PREDOBRA TETOVAŽA. 

Posjeti joomboos.24sata.hr