Pozor plavuše: Pet plavih trendova koji će preživjeti ljeto

instagram@karliekloss
Od ledeno plave boje kakvu ima Cara Delevingne ili prirodnijeg balayagea, ovo su trendovi na koje sve plavuše moraju obratiti pozornost.
Vidi originalni članak

Plavuše se bolje zabavljaju, izreka je s kojom se možete, ali i ne morate složiti. No bilo da se sami bojite kosu ili ste ona koja ostavlja pravo malo bogatstvo kod frizera, biti plavuša je full time obveza.

No što učiniti, ako želite malo promijeniti look, ali se ne želite odreći truda koji ste uložili da biste postigli svoju plavu boju? Dovoljno se malo poigrati nijansama, kažu frizeri slavnih Nicola Clarke i Alex Brownsell.

Kako biste nakon mora updateali svoj look, oni predlažu sljedeće.

LEDENO PLAVA JE IN

Trend su predstavile manekenke Cara Delevingne i Karlie Kloss, a glumica Kristin Stewart brzo ga je prihvatila. No trik je u tome da svoju novo obojenu kosu redovito šišate.

- Porazgovarajte sa svojim frizerom koliko plave želite biti i jeste li spremne na mijenjanje frizure. Blajh poprilično uništava kosu pa morate biti spremni i ošišati više od samo vrhova - govori Nicola.

- Kako boja izgleda nakon blajhanja ovisi o tome što se posljednje tri godine radili vašoj kosi, stoga pripazite i poslušajte stručnjaka prije nego se blajhate - upozorava  Nicola.

ODRŽAVANJE POBLAJHANE KOSE

Ako ste kosu blajhali nemojte je bespotrebno uništavati agresivnim šamponima nego koristite one bez sulfata..

- Nakon blajhanja kosu ćete zapravo trebati prati jednom tjedno jer sva prirodna ulja koja proizvodi tjeme će upiti kosa - govori Nicola

ZLATNA DJEVOJKA

Iako je ledeno- plava boja osvojila stotine tisuća djevojaka, plava sa zlatnim tonom je odlučila uzvratiti udarac i zavladati glavama.

- Prije je bilo da sve žene žele ledene i bijele pramenove jer ih je bilo teško postići, ali sada su zlatne nijanse počele zamjenjivati taj trend - govori Alex Brownsell. Ne možemo se ne složiti, posebno kad se uzme u obzir da kosu tada nije potrebno blajhati.

CREAM SODA

Negdje između brineta i plavuša skriva se cream soda. Boju i naziv je smislila američka koloristica Sunnie Brook, a samu nijansu opisala je kao "bež smeđa sa toplim zlatnim tonovima".

Navodno zbog nje izgledate svježije jer zlatni pramenovi imaju efekt osvjetljivanja i osvježavanja lica.

PASTELNE NIJANSE

Još uvijek odolijevaju trendovima, kažu stručnjaci. 

- Poigrajte se s bojama. Dok god boja nije prežuta možete isprobati koju god boju želite - kaže Nicola.

Kako biste imali boju koja traje, Nicola ima pravi savjet.

- U veliku bocu regeneratora dodajte par kapi boje koju želite dok ne dobijete nijansu koju želite. Dobro promiješajte i koristite jednom tjedno umjesto uobičajenog regeneratora kako biste osvježili svoju pastelnu boju kad počne blijediti - savjetuje Nicola.

Ako se ne želite obvezati, izbjegavajte plavu i zelenu boju jer ih je gotovo nemoguće isprati iz plave kose, upozorava Nicola i dodaje da ih je jedino moguće potpuno prekriti sa crvenom bojom. 

BALAYAGE

Ako niste za eksperimentiranje, prirodno plavi look postignite balayageom. 

- Obožavam onaj "bila sam na plaži i kosa mi je posvijetlila od sunca" look gdje je kosa tamnija pri izrastu i svjetlija prema vrhovima. Tražite od svog frizera malo tamniju nijansu oko lica kako bi ga lijepo istaknuli i plavije pramenove po cijeloj dužini - savjetuje Nicola i dodaje da je najbolje ne bojati cijelu kosu već ostaviti svoju prirodnu kao temelj na koju se nadograđuju pramenovi.

 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 

 

 

 

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr