Sam svoj majstor: Napravi ljigavca od samo dva sastojka

Omiljena igračka 90-ih opet je postala popularna. Žuti, zeleni, plavi ili šljokičasti samo su neke od verzija koje možeš sam napraviti sa receptima koje je isprobala naša JoomBoos novinarka.
Vidi originalni članak

Ne postoji bolji osjećaj nego kad napuniš posudu sa ljigavcem pa radiš rupe u njemu ili kad ga razvlačiš po rukama ili kad ga stisneš pa ti prolazi kroz šake ili... Ovako možemo do besvijesti.

via GIPHY

Nema boljeg osjećaja od igranja sa ljigavcem i zato smo ti pripremili recepte kako da ga sam/a napraviš.

Iako su slime-ovi super zabavni, malo ih je teško napraviti. Na internetu je mnogo recepata, no većina
ne uspijeva. Za puno njih potrebni su sastojci koje nemamo i koji su nedostupni u našim trgovinama. Zato su tu tri učinkovita i jednostavna recepta za slime.

1. Fluffy slime

Sastojci: Tekuće ljepilo, krema za brijanje i deterdžent za rublje
Priprema: U zdjelu stavite 6 žlica tekućeg ljepila, isto toliko kreme za brijanje i dodajte malo po malo omekšivača miješajući.

2. Običan ljigavac

Sastojci: Tekuće ljepilo, deterdžent za rublje
Priprema: Pomiješajte u zdjeli ljepilo i duplo manje deterdženta od ljepila. Kad se malo zgusne uzmite u ruke i nastavite miješati dok se ne prestane lijepiti.

3. Ljigavac od šampona

Treći slime je od tekućeg sapuna, šampona i malo soli. Šampon mora biti malo gelaste strukture da bi slime uspio. Pomiješajte jednaku količinu sapuna i šampona i malo po malo dodajte sol. Ako stavite previše soli odjednom, slime neće biti čvršći nego će postajati vodenastiji.

via GIPHY

U svaki od ovih ljigavaca možete dodati boju po želji. Najbolje je koristiti jestivu boju za hranu ili sitne šljokice. Obavezno ih čuvajte u plastičnoj kutiji ili vrećici da se ne osuši.

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

LANSIRAJ SE! Počinje druga sezona VideoStara!
 

Posjeti joomboos.24sata.hr