Svaki horoskopski znak ima svoj planet. Evo koji je tvoj!

Canva/Opinionstage
Svaki horoskopski znak određen je položajem zvijezda i jednim ili dvama planetima koji predodređuju njegove osobine, ali imaju i značajan utjecaj kroz njegov svakodnevni život
Vidi originalni članak

Svi znaju da su horoskopski znakovi određeni položajem zvijezda i planeta, no znate li koji točno planet vlada vašim horoskopskim znakom i što vam točno taj planet donosi? Ako ne znate, ali biste ipak voljeli naučiti, nastavite čitati jer smo na Miss7 pronašli odgovore. 

1. Ovan - Mars

Kao planet odlučnosti, hrabrosti i seksualne energije, samo ovaj vatreni planet može biti odgovoran za strastveni karakter ovog horoskopskog znaka. Naime, Mars odiše aktivnom i impulzivnom energijom koja tjera nemilosrdnog ovna da stvori život kakav si  zamišlja.

via GIPHY

2. Bik - Venera

Planet Venera ispunjava bika senzualnom, romantičnom i osjetljivom energijom. Kao planet ljubavi, ljepote i dobitka, temelj je ovom horoskopskom znaku te osigurava da bude sretan na poslu i u ljubavi. Također, Venera je ta koja potiče bika da teži užitku i harmoniji.

3. Blizanci - Merkur

Merkur je planet svestranosti i komunikacije: on je taj koji je odgovoran za znatiželjnu, radoznalu i intelektualnu prirodu blizanaca. Također je pojačivač njihove sposobnosti da otvore um te upijaju i obrađuju informacije brže od bilo kojeg drugog horoskopskog znaka.

via GIPHY

4. Rak - Mjesec

Mjesec, kao zagovornik osjećaja i domaćinstva, ima posebnu vlast nad empatičnim rakovima. Dok drugi horoskopski znakovi intenzivnije doživljavaju mjesečeve faze i stoga često leže budni noću, rakovi u to vrijeme mogu doživjeti povećane emocionalne i empatične sposobnosti. Rakovi su osobito brižni, nježni i osjetljivi, a za to je zaslužan upravo Mjesec. Nije planet, ali je baš zato još mnogo posebnije...

5. Lav - Sunce

Sunce nije samo pokretačka snaga kreativnosti, vitalnosti i moći, nego je i vladar lava. To ovom horoskopskom znaku daje prirodnu superiornost i osjećaj autoriteta. Lavovi vole sjajno svijetliti kao bića svjetlosti i biti u središtu pozornosti, a to se može pratiti do sunca, koje je najsjajnija i najsvjetlija sila koju možemo vidjeti. Također, ne radi se o planetu, ali baš zbog toga lavovi su izrazito specifični pojedinci...

via GIPHY

6. Djevica - Merkur

Blizanci i djevica su pod utjecajem istog planeta - Merkura. To je također razlog zašto se sličnosti karaktera mogu pronaći u ova dva horoskopska znaka; poput blizanaca, djevice su također izuzetno pametne. Osim toga, djevice imaju poseban dar da vide i zamršene detalje i širu sliku svake situacije u kojoj se nađu.

7. Vaga - Venera

Vaga također dijeli planet s drugim horoskopskim znakom, bikom. Kao planet ljubavi, harmonije i veza, Venera je i zaštitni planet vage. To ovom horoskopskom znaku daje prirodnu privlačnost, ljepotu i sklad. Želju za ljubavnim partnerstvom i vezom kod vage također pokreće Venera. No, to ne utječe samo na vagu u romantičnom smislu, nego ju potiče da bude jedan od najdruštvenijih znakova zodijaka.

via GIPHY

8. Škorpion - Pluton i Mars

Mars, planet strasti, ima sličnu energiju kao i Pluton, planet moći i ponovnog rođenja. Ove dvije energije stvaraju simbiozu koja škorpionima daje strast i glad za uspjehom. A budući da je Pluton planet podsvijesti i transformacije, to se također odražava u želji škorpiona za unutarnjim istraživanjem.

9. Strijelac - Jupiter

Kao planet rasta i sreće, Jupiter daje strijelcu svoj tipično bezbrižan i optimističan stav prema životu. Kao planet mudrosti, također jača radoznalu prirodu ovog horoskopskog znaka, koji želi istražiti svaki dio sebe i svoje okoline. Kod Jupitera se sve vrti oko toga da 'bude velik' te ne bude ograničen, zbog čega mnogi strijelci završavaju kao lutalice u potrazi za beskonačnom mudrošću.

via GIPHY

10. Jarac - Saturn

Saturn je poznat kao planet mudrosti, odgovornosti i karme. Stoga niti ne čudi da vlada najambicioznijim i najodgovornijim horoskopskim znakom, jarcem. Saturn ponekad daje jarcima pomalo hladan karakter, ali oni su profesionalci u pretvaranju svojih vizija u stvarnost.

11. Vodenjak - Uran i Saturn

Vodenjacima vlada interakcija između Urana i Saturna. Uran je planet oslobođenja i slobode koji, na prvi pogled, ne može biti suprotniji Saturnu, planetu snage. Ali, upravo ta kombinacija daje vodenjaku jedinstven karakter. Oba planeta zrače intelektualnom, ali i emocionalnom energijom, zbog čega vodenjaci često zadiru duboko u svijet misli, ideje i filozofije. To je njihov način strukturiranja svijeta za sebe.

via GIPHY

12. Ribe - Neptun i Jupiter

Planeti Neptun i Jupiter klasificirani su kao vrlo duhovni, energetski planeti. Ova povezanost odgovorna je za sanjarenje i empatiju te pojačava prirodne kreativne sposobnosti osjetljivih riba. Kada se kombiniraju, ribama također donose njihov tipični optimizam i nadu.

 

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Posjeti joomboos.24sata.hr