Trikovi za što brže, lakše i zabavnije učenje

Uđi u novu školsku godinu s puno korisnih savjeta.
Vidi originalni članak

1. NEMOJ BUBATI

via GIPHY

Jedna od najčešćih tehnika učenja povezivanje je informacija. Zaboravi na bubanje napamet jer ako međusobno povežeš što više informacija to ćeš ih lakše zapamtiti. U praksi to znači da novu informaciju vežeš uz srodnu informaciju s kojom barataš iz ranijeg učenja. Stvaranjem logičnih cjelina, olakšavaš si prisjećanje. Probaj, bit će ti mnogo lakše.

2. ORGANIZIRAJ SE

via GIPHY

Mnoga istraživanjima kažu da je idealno vrijeme za učenje između 14 i 18 sati. Tada najučinkovitije uče oni kojima dan počinje u 7 ujutro i koji imaju redovne obroke tijekom dana. Zbog toga bi si trebali organizirati neki redoslijed obaveza u koje se svrstava i učenje i to onda poštovati. Najvažnije je da ste odmorni, naspavani i raspoloženi.

3. NE ZABORAVI NA ZABAVU

via GIPHY

Mnogi od vas su kampanjci koji dan, dva prije ispita uče satima. Umjesto da učite nekoliko sati u komadu, podijelite vrijeme za učenje u više manjih cjelina. Primjerice, fokusirajte se na 15 minuta učenja i onda napravite stanku od nekoliko minuta. Tako ćete ostvariti više malih predaha i dulje zadržati koncentraciju. Nemojte se previše opustiti i onda samo visiti na YouTubeu.

4. VIZUALIZIRAJ

via GIPHY

Ako ti je nešto posebno teško zapamtiti, poput nekih povijesnih bitki probaj si te informacije pretvariti u slike. Poznato je da ljudi lakše
razmišljaju u “opipljivim slikama”. Kako bi si olakšali učenje, pokušajte određene informacije vizualizirati i potom zapamtiti tu sliku. Također ako imaš za naštrebati nabrajalicu poput ambiciozan, snalažljiv, požrtvovan i nikako ne možeš to zapamtiti poigraj
se s prvim slovima. Ako imaš frendice Anu, Sanju, Petru (ambiciozan, snalažljiv, požrtvovan).

5. PONAVLJANJE JE MAJKA ZNANJA

via GIPHY

Koliko god mislili da ste svladali nešto, bez ponavljanja te će informacije lagano ispariti. Kako bi učenje bilo zabavnije dogovori se s frendicom i umjesto tračanja zaigrajte kviz. U veliku posudu zapišite što više pitanja, pa ih zatim izvlačite. Ako ne znate odgovor ili samo polovično, vratite pitanje u zdjelu dok ga ne savladate.

 

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr