Upoznajte novu JoomBoosovu youtubericu Almu Džafić

Alma Dzafic
Doznajte sve o novoj youtuberici koja je došla u JoomBoos tim!
Vidi originalni članak

Alma Džafić, osamnaestogodišnjakinja iz Zagreba, strastvena je ljubiteljica debate, a dokaz tome je i brončana medalja na Svjetskom prvenstvu u debati. Upravo će Alma svakog drugog ponedjeljka biti u JoomBoosovom videu i sa svima vama debatirati oko nekih zanimljivih tema. 

Ideja za ovakvom temom došla je na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu gdje je na temu 'Na mladima svijet ostaje' govor držala i naša Alma. Almino izlaganje dojmilo se stotinama nazočnih u publici, kao i JoomBoosu. Odlučili smo probati nešto novo i uveli ovakav sadržaj koji će zainteresirati veliki broj vas. 

Kovrčave kose i vedrog duha Alma nam je otkrila kako je počela s debatiranjem, prati li YouTube i još ponešto o sebi. 

Kako bi samu sebe opisala u pet rečenica?

Sve me zanima, nikad ništa ne stignem. Ne moraš me dvaput pitati za kavu, sto posto hoću. Mogu pričati do preksutra.  Volim životinje (fun fact: imam poseban soft spot za kornjače), lijepe zgrade i prirodu. Jedna od najvećih želja mi je proputovati sve kontinente. 

Koliko se dugo baviš debatiranjem?

Debatom sam se počela baviti u drugom srednje, dakle ovo mi je četvrta godina.

Kako to da si se uopće počela baviti time?

Zainteresiralo me to što je 2015. čak četvero učenika iz moje škole bilo u repki i ta ekipa je osvojila prvo mjesto u Singapuru na Svjetskom prvenstvu. Zbog toga sam odlučila otići pogledati prezentacijsku debatu u svojoj školi na početku školske godine i svidjelo mi se kako debatanti znaju na lica mjesta argumentirati i obraniti svoje stavove. Usto su bili i duhoviti i međusobno su se zafrkavali tako da sam se odmah uvjerila da je debata zabavna i opuštena aktivnost. Odlučila sam pokušati i to je bilo to. :)

Osvojila si brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu iz debate. Koliko dugo se pripremate za natjecanje?

Repka se sastaje dvaput tjedno tijekom cijele školske godine i na tim sastancima debatiramo na engleskom, vježbamo stil, argumentaciju i stilsku strategiju. Kad počnu ljetni praznici, počinju i intenzivne cjelodnevne pripreme koje traju oko mjesec i pol, dok ne počne natjecanje.

Studiraš li?

Brucošica sam na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

Što radiš inače u slobodno vrijeme?

Pored debatnih i akademskih obaveza ne ostaje mi baš puno vremena pa taj ostatak uglavnom trošim na zabavu i opuštanje: izlaske s prijateljima, slušanje glazbe, putovanja kad naiđe prilika...

Pratiš li YouTube? Imaš li omiljenog youtubera? 

Pratim, ali nemam baš omiljenog youtubera jer me rijetko tko zainteresira na duže vrijeme. Trenutno su mi zanimljivi James Charles i Slatko od Dunje.

Gdje se vidiš u budućnosti?

Nemam baš dugoročne planove. Čini mi se da je život previše nepredvidljiv za to, a i sama znam da mi se želje i interesi neprestano mijenjaju. Najbolje je prihvaćati prilike kako dolaze. 

 

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr