Vizažisti otkrili nad kojim beauty grešakama se zgražaju

instagram@kimkardashian
Poznati vizažisti otkrivaju koje su najveće greške koje većina žena radi kad se šminka...
Vidi originalni članak

Kad bi mogli utjecati na nekoliko stvari koje ne žele da cure rade, većina bi se vizažista složila oko istoga.

Previše šminke

Nitko ne kaže da ne smijete eksperimentirati s bojama, stilovima i trendovima, ali ipak znaj da nikome nije fora da imaš 5 cm žbuke na licu. Slijepo praćenje trendova s Instagrama u kojima blogerice na sebe stavljaju po milijun proizvoda, nikome nije lijepo.

Vizažist Belle Hadid, Kristen Stewart i Nicole Ritchie savjetuje da prije nego se uopće počnete šminkati stanete i razmislite koliko  različitih proizvoda ste mislili koristiti i da se sjetite da umjerenost daje najbolje rezultate.

Kopiranje

znate li što su make up chartovi? To je zapravo predložak koji sugerira kako treba izgledati. Najčešće su napravljeni tako da se vidi jače izraženo rumenilo, našminkane oči i usta, a problem s njim je što najčešće izgleda vrlo neprirodno. Posebno ako ga doslovno kopiraš. I tu tome leži caka ovog faila. Ovaj snažan make up u kojem kraljuju obrve oštrih kuteva i pretjerano teška šminka do te mjere da osoba izgleda kao paleta za šminku zaista je pretjerivanje. Fiona Stiles ističe koliko je važno da lice može disati ispod šminke, da se vidi prirodna koža i njezin sjaj, a to joj je nit vodilja kad radi sa svojim celebrity klijentima poput Rachel McAdams.

"Kakve su ti to crte iznad očiju" problem

Olovka za obrve posljednjih je godina apsolutni hit na Instagramu. tanke obrve nestale su s lica djevojaka i sada izgleda kao da se svi natječu tko će imati deblje i oblikovanije obrve. Suludi trend uključivao je i korištenje, ne olovki nego flomastera za obrve kako bi se dobili oštri rubovi i izražen luk. Što je i više nego pogrešno. Vizažisti stalno naglašavaju da obrve treba ispuniti olovkom koja je za nijansu svjetlija od tvojih obrva i ne treba se opterećivati da su ujednačene boje jer ni prirodno nisu. Kako bi obrve trebalo iscrtavati pogledaj na Gigi Hadid, Lily Aldridge i Oliviji Palermo

Skinite maske

Već smo ranije spominjali žbuku na licu, a sada ćemo opet. Brojne djevojke koriste pudere koji su preteški za njihovu kožu, a i stavljaju ga jednostavno previše. Bolje je staviti laganiji puder koji će pokazivati sjaj kože, za prekrivanje većih nepravilnosti koristiti korektor, savjetuje Ciarin vizažist Vincent Oquendo. Oni sa masnom kožom moraju biti svjesni da im dodatni slojevi pudera neće prikriti masnoću pa je onda i bolje da to ne rade. Radije uz sebe uvijek imajte papir/maramice za uklanjanje viška sjaja.

Iako je vani magla, ne moraš i ti biti siva

Previše žena igra na sigurno, smatra Molly Stern koja šminka Caru Delevingne i Reese Witherspoon. Koristeći nude ruževe ili one koji su slični podtonu kože i ne ističu se na licu postiže se efekt sivila koji nitko ne želi. Ohrabri se i poigraj bojama jer to u sekundi čini ogromnu razliku, objašnjava Stern.

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima! 

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN! 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;) 
 

Posjeti joomboos.24sata.hr