Zaboravi na limetu i urin: Bizarni beauty savjeti koji NE djeluju

Krema za hemeroide, urin i jabučni ocat? Ne, nemoj to nanositi na lice.
Vidi originalni članak

To su oni beauty savjeti koji se prenose s generacije na generaciju i čuješ ih od bake ili djeda! Koliko su ludi neki savjeti dokazuje i knjiga iz 1873. godine koja piše o šamponu do goveđe leđne moždine i četkici za zube od dlake jazavca. Poprilično odvratno, zar ne?

Možda će se tako jednog dana smijati nama i sljedećim beauty trikovima: 

1. Krema za hemeroide protiv podočnjaka. Ukoliko ti je ikad palo na pamet da to probaš, NEMOJ! Krema za hemeroide prepuna je kemikalija i nikako ti ne preporučujemo da to stavljaš blizu očiju. 

via GIPHY

2. Topla žlica za uvijanje trepavica. Uvijači trepavica dostupni su svugdje po pristupačnim cijenama. Ne znamo koliko je pametno prinositi tople metalne predmete očima

3. Jabučni ocat kao tonik. Ako imaš osjetljivo lice ovo definitivno nije rješenje jer će ga jabučni ocat samo iziritirati. 

4. Pasta za zube protiv prištića. Savjet glasi da naneseš pastu za zube na prištić/e prije spavanja i do jutra će se osušiti. You wish!

via GIPHY

5. Maska za kosu od majoneze. Majoneza je puna bjelančevina pa je neki pametnjaković odlučio od nje napraviti masku za kosu. Ajmo je ostaviti u kuhinji. 

6. Urin u borbi protiv akna. Urin ne sadrži nikakva antibakterijska svojstva pa ne vidimo zašto bi ga nanosio na kožu, pogotovo ne na lice. 

via GIPHY

7. Sirovi krumpir za masnu kožu. Kažu da je sirovi krumpir dobar utrljati ukoliko se boriš s masnom kožom, no znanstvenici su dokazali kako je to... bullshit. 

8. Češnjak za učvršćivanje noktiju. Sva sreća pa postoje bezbrojni lakovi za nokte od kojih nećeš smrdjeti sljedeći dan. Zamisli koliko bi tvoja simpatija bila oduševljena da ju dotakneš s rukama koje smrde po češnjaku. Koma!

9. Crveno vino kao sastojak kupke. Jedino kako bi ga iskoristili je u čaši dok se kupamo. Nikako drugačije. 

via GIPHY

10. Limeta umjesto dezodoransa. Ideja utrljavanja limete ispod pazuha je loša jer je limeta kisela i može nagristi tvoju kožu. 

 

Koji je najgori beauty savjet koji si ikada dobio/la?

 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

LANSIRAJ SE! Počinje druga sezona Videostara!

Posjeti joomboos.24sata.hr