Zašto osmijeh liječi sve rane?

Pinterest
Naš JoomBoos novinar David Međurečan poslao nam je članak i osvojio super poklon paket.
Vidi originalni članak

Humor je oblik zabave i vid ljudske komunikacije sa svrhom da nasmije ljude i učini ih sretnim. Ehhh...Tako kaže stroga definicija iz Wikipedije, no mi volimo to skratiti i reći da je humor jednom riječju smijeh!

Ima li išta zdravije od smijeha u životu? Naravno da ne! Bez obzira koliko osoba bila hladnokrvna i nezainteresirana za humor, smijeh doista takvoj osobi znači punu.

via GIPHY

Meni je smijeh ovisnost, vjerujem da je i većina vas poput mene. Tip ste sobe koji se smiju svaki dan i to u više navrata. Pa tako u 365 dana u godini ne prođe ni jedan da vi nemate zeru osmijeha na licu.

Da, takva osoba treba biti, gledati na svijet pozitivno i s osmjehom prelaziti dobro i zlo.

No ipak postavlja se pitanje do koje granice humor može ići?

Jednostavno granice za humor ne postoje, nitko te ne može spriječiti da se ne smiješ, da ne budeš sretan i da na svaki ispričani vic ili neku šalu ne padaš na pod od smijeha. Jedino što je granica za smijeh jest smrt. Pitate se kako netko može umrijeti od smijeha? Iskreno, ne znam ni ja.

Iako se fraza ‘umirem od smijeha’ često upotrebljava, postoje ljudi koji su doslovno umrli od smijeha, vjerovali ili ne i to se događa.

Zabilježeno je to više puta u svijetu, pa je tako gospodin Olea iz Danske gledao premjeru jednog filma u kojem je bila humoristična scena, što ga je bacilo u nezaustavljivi smijeh.

via GIPHY

No, to je bilo fatalno za gospodina Olea kojem se od smijeha otkucaj srca povećao na 250 do 500 otkucaja u minuti, što je dovelo do srčanog udara.

Premda nije to jedini slučaj, kao što sam već napomenuo dogodilo se to nekoliko puta. Vjerujem da je ipak u takvim situacijama riječ o slabom srcu, a ne o smijehu. No, bez obzira na ovu ispričanu temu, nipošto se nemojte prestati smijati. Ako se smiješ iz srca ne moraš biti u strahu da češ dobiti srčani udar, već budi siguran da češ živjeti zdravo i sretno.

Uživaj u svakom nadolazećem danu i ne zaboravi na osmijeh!

 

Došlo je vrijeme za Totalni JoomBoos! Pripremi se jer 21. listopada JoomBoos organizira najveći spektakl u regiji.

Samo za tebe, JoomBoos dovodi jednu od najpoznatijih svjetskih YouTube zvijezda, a uskoro ćeš saznati i koga.

Osim toga, moći ćeš se družiti s najpoznatijim YouTuberima u regiji uz bogat cjelodnevni program. 

Više informacija o cijelom spektaklu možeš vidjeti OVDJE.

Posjeti joomboos.24sata.hr