Od samo 5 sastojaka možete pripremiti neodoljive kolačiće

Za ove ukusne i brze Nutella cheesecake kolačiće vam ne treba ni previše vremena ni previše sastojaka
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 g kremastog sira
  • 150 g Nutelle
  • Ekstrakt vanilije
  • 60 ml kiselog vrhnja
  • 525 g tamne čokolade

Priprema:

Na lim za pečenje posloži 12 papirnatih kalupa za muffine.

Stavi sir u veliku zdjelu i barem na minutu ga izmiješaj električnim mikserom (ili dok ne primijetiš da je tekstura sira postala kremasta i glatka). Zatim mu dodaj Nutellu i ekstrakt vanilije te ponovno miksaj dok se smjesa u potpunosti ne poveže. Sada ubaci i kiselo vrhnje te nakratko miksaj dok smjesa ne postane glatka. 

Stavi čokoladu u toplinski otpornu zdjelu i ubaci u mikrovalnu da se otopi. Čokolada mora postati glatka i potpuno rastopljena, a kako bi to postigla svakako ju svakih 30-ak sekundi promiješaj. Ako nemaš mikrovalnu, čokoladu možeš vrlo jednostavno otopiti i na pari!

Sad kad imaš potrebne smjese, vrijeme je za zabavni dio slaganja u kalup!

Prvo stavljaš jednu do dvije čajne žličice rastopljene čokolade na dno, tako da pokrije cijelo dno kalupa za muffin. Zatim stavljaš žlicu Nutella Cheesecake smjese na to, ali tako da smjesa ne dotiče rubove kalupa (jer ćeš sada s čokoladom prekriti bočne dijelove). 

Sada stavi punu žlicu čokolade na vrh Nutella Cheesecake smjese tako da ju kompletno prekriješ. Ponovi postupak sa ostatkom čokolade i cheesecake smjese, što bi ti trebalo biti dosta za 12 kalupa. 

Svoje čokoladne kolačiće stavi u hladnjak na cca dva sata kako bi se stisnuli te povezali u cjelinu i - spremni su za posluživanje!

Ako se kojim slučajem pri serviranju odmah svi ne pojedu, obavezno ih čuvaj u hladnjaku ili frizeru jer će u protivnom izgubiti oblik i teksturu.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr