Ovu hrskavu piletinu morate isprobati!

canva
Donosimo vam recept za hrskava pileća prsa marinirana u kiselom vrhnju
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 pileća filea od prsa
  • sol, crni papar
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica suhog vlasca
  • 2 žlice luka u prahu
  • 200 g krušnih mrvica
  • suncokretovo ulje
  • 1 limun

Priprema:

Filete posoli i popapri s obje strane. Pomiješaj kiselo vrhnje, vlasac, žlicu luka, sol i papar. Umoči filete, pokrij i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.

Pomiješaj krušne mrvice s preostalom žlicom luka u prahu, malo soli i papra. 

Piletinu izvadi iz hladnjaka i pusti da malo odstoji na sobnoj temperaturi. Svaki filet umoči s obje strane u krušne mrvice. Ponovi postupak ako primijetiš da na nekim mjestima nedostaje mrvica.

Zagrij ulje na tavici (cca 5 mm). Peci piletinu otprilike 4 minute sa svake strane, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. 

Premjesti piletinu na kuhinjske ubruse kako bi se ocijedio višak ulja. Posluži toplo, s kriškom limuna. 

Originalni recept potražite miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr