Ovu hrskavu piletinu morate isprobati!
Donosimo vam recept za hrskava pileća prsa marinirana u kiselom vrhnju
Sastojci:
- 4 pileća filea od prsa
- sol, crni papar
- 120 g kiselog vrhnja
- 1 žlica suhog vlasca
- 2 žlice luka u prahu
- 200 g krušnih mrvica
- suncokretovo ulje
- 1 limun
Priprema:
Filete posoli i popapri s obje strane. Pomiješaj kiselo vrhnje, vlasac, žlicu luka, sol i papar. Umoči filete, pokrij i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.
Pomiješaj krušne mrvice s preostalom žlicom luka u prahu, malo soli i papra.
Piletinu izvadi iz hladnjaka i pusti da malo odstoji na sobnoj temperaturi. Svaki filet umoči s obje strane u krušne mrvice. Ponovi postupak ako primijetiš da na nekim mjestima nedostaje mrvica.
Zagrij ulje na tavici (cca 5 mm). Peci piletinu otprilike 4 minute sa svake strane, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.
Premjesti piletinu na kuhinjske ubruse kako bi se ocijedio višak ulja. Posluži toplo, s kriškom limuna.
Originalni recept potražite miss7gastro.