10 najbizarnijih izazova na društvenim mrežama ikad

Instagram@charlottejcho
Što imaju selfiji na "ozbiljnim" mjestima i kondom challenge zajedničko? Na listi su deset najbizarnijih izazova na društvenim mrežama ikad.
Vidi originalni članak

Selfiji na "ozbiljnim" mjestima je baš onoliko glupo koliko ti se i čini, a pobjednik je tip koji je okinuo selfie ispred reaktora u Černobilu gdje je bila nuklearna katastrofa prije više od 30 godina. I ne, nije nosio zaštitno odijelo.

A tek kondom challenge... Pametnjakovići šmrču kondom i onda ga izvlače iz usta. Da, ogavno je. I čini se takvih trendova na društvenim mrežama ima sve više i više. No koja je granica između glupog i opasnog? Prema pregledima na društvenim mrežama čini se da je nema. Sljedeći trendovi neki su od najglupljih, ali i najopasnijih pa molimo da ih ne radite.

10. Zalijevanje s kipućom vodom

Mozgovi rade upravo to. Skuhaju lonac kipuće vode i onda zaliju nekoga i gledaju njegovu reakciju. To može prouzročiti opekline drugog i trećeg stupnja. Ako ne mislite da je to nešto posebno, razmislite bi li vi voljeli da vam koža bude prekrivena ožiljcima i bude unakažena ostatak života.

9. #KylieJennerChallenge

Sa svojom besprijekornom šminkom, dizajnerskom odjećom i raskošnim životnim stilom, Kylie je uzro mnogima. Pa iako ne mogu živjeti njen život ili nositi njenu odjeću, mnogi žele imati barem njene usne. I ne prezaju ni od čega pa tako ni od opasnih pokušaja pumpanja usana. Uz brojne preparate koji garantiraju bujnije usnice, mnogi i "cuclaju" staklo. Usne gurnete u usku čašicu i sišete. To bi trebalo blago iziritirati usne zbog čega će nateći. No postoji opasnost od pucanja stakla. Želite li se unakaziti zbog napumpanih usana? Ni mi.

8. #Don’tJudgeChallenge

To je trebao biti hashtag da bi se zaustavilo bodyshaming, a završio je kao sprdačina. Umjesto da se pokaže netko kako je ponosan na svoje pjegice ili razmak između zubi, većina tih videa izgleda kao da se ismijavaju tim "manama".

7. Neknomination

Ovaj trend čini se konačno završio. Poanta je u tome da eksaš veliku čašu punu alkohola i nominiraš tri frenda koji to isto moraju napraviti. No nekako se u međuvremenu taj trend promijenio u to da eksaš piće sa nekom mrtvom ili živom životinjom poput zlatne ribice ili miša. Izazov je počeo rasti pa više nije bila dovoljna samo čaša nego litra alkohola i slično. Zbog ovog izazova pet tinejdžera je u Londonu i umrlo od trovanja. 

6. Umjetnost prženja

Ljeti nitko više na sunce ne izlazi bez kreme za sunčanje, a zahvaljujući instagramu to je podignuto na novi nivo. Pa se krema za sunčanje nanosi u posebnom uzorku na dio tijela koji nakon izlaganja suncu ostaje bijel tj. ima sunčanu tetovažu. Vjerujemo da nitko od onih koji su to isporbali nisu ni pomislili na opasnost od raka kože...

5. Zadavi pa pusti

Izazov poznat kao The Choking Game ili Pet minuta u raju je posebno opasan. Poanta je da ti prijatelj zaustavi protok kisika u tijelu tj da te davi dok se ne onesvijestiš. Oni koji su ga probali tvrde da to uzrokuje poseban high. A mi mislimo da su posebno glupi. Manjak kisika u mozgu može dovesti do jako opasnih posljedica jer stanice mozga zbog toga odumiru i više se ne regeneriraju. 

4. Sram te bilo

Većinu ovih izazova rade tinejdžeri koji su željni pažnje, no ovaj trend pokrenuli su roditelji koji to isto žele. Ideja je da roditelj na društvenim mrežama posrame svoju djecu zbog nečega što su napravili na nisu smjeli. Kazne su od brijanja kose djevojčicama do hodanja sa natpisom "ja sam nasilnik" i sl. Psihološka trauma zbog tog posramljivanja je oblik cyber bullyjinga i postoje primjeri djece koja su zbog toga počinila samoubojstvo.

3. Stavi limenku na glupo mjesto

 #HoldACokeWithYourBoobsChallenge nastao je na Instagramu. Žene su masovno počele stavljati limenku gaziranog pića među grudi i slikati selfije. Izazov su smislili Danny Frost and Gemma Jax kako bi se ismijavali glupim trendovima poput Ice Bucket Challengea, no problem je u tome što nitko osim njih nije znao da je to prank, a ne izazov. 

2. Usisavanje helija

Svima je smiješno što zbog helija zvučimo kao da smo iz crtića, no problem je što helij iz tijela izbacuje kisik zbog čega možemo oštetiti pluća. Osim čudnih glasova, izazov uključuje udisanje helija i podrigivanje pa i ispuštanje vjetrova. #besmisleno

1. Vatreni izazov

Na prvo mjesto najglupljih i, ne moramo ni spominjati, najopasnijih izazova je piromansko samokažnjavanje. Ideja je snimiti se kako se zalijevaš zapaljivom tekućinom i onda se zapališ. Kako bi izbjegli prevelike opekline, izazov izvode kraj kade, bazena, mora ili jezera u koji se zatim bacaju kako bi ugasili vatru. Što naravno ne funkcionira jer se većina uspaniči i završi s gadnim opeklinama. 

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima!

MEGA POKLON: Uz novi JoomBoos magazin dobivaš na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!  

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 

Posjeti joomboos.24sata.hr