10 stvari koje moraš znati o Vedranu Ćorluki

Simon Bellis/Press Association/PIXSELL
Donosimo ti deset stvari koje moraš znati o Vedranu!
Vidi originalni članak

Biografija.com otkriva zanimljive činjenici o nažalost bivšem hrvatskom reprezentativcu Vedranu Ćorluki. 

1. Rođen je u Bosni i Hercegovini u gradu Derventu 5.2.1986. godine. U Zagreb se preselio kada je imao šest godina. 

2. Zbog rata s obitelji se preselio u Zagreb. Tada je imao samo šest godina. 

3. Završio je ugostiteljsku školu. 

4. Vedrana često proglašavaju najzgodnijim gdje god se pojavi. Tako je 2008. godine proglašen najzgodnijim nogometašem na Europskom prvenstvu. 

5. Prije Franke Batelić, Vedran je bio u dugoj vezi s Ivom Buzom čije je ime i datum rođenja istetovirao na šaci, a nakon toga s manekenkom Vedranom Linardić. 

Vedrana Linardić 

6. Od 2012. godine Vedran je u vezi sa sedam godina mlađom pjevačicom Frankom Batelić s kojom se oženio 21. srpnja ove godine. Par zajedno ima preslatkog psa Oscara. 

7. S osam godina počeo je igrati u omladinskoj školi Dinama u Zagrebu

8. U Dinamu je igrao od 2003. do 2007. godine kada ga je kupio Manchester City za osam milijuna funti. Nakon toga Ćorluka je igrao u Tottenham Hotspuru od 2008. pa sve do 2012., a u lipnju te godine odlazi u Lokomotiv gdje trenutno igra.  

9. Slaven Bilić pozvao ga je u reprezentaciju kada je imao 18 godina. Za hrvatsku reprezentaciju Vedran ima odigrane 103 utakmice. 

10. Na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj u svibnju 2016., Vedran je zbog zadobivene ozljede glave utakmicu protiv Češke igrao s vaterpolskom kapicom na glavi

Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima.

Posjeti joomboos.24sata.hr