10 super savjeta s kojima ćeš osvojiti Snapchat

Olivia Rodrigo Instagram
Pomoću ovih savjeta tvoj Snapchat profil bit će najoriginaliji u ekipi!
Vidi originalni članak

Isto ono što Snapchat čini zabavnim, čini ga i frustrirajućim. Za razliku od drugih društvenih mreža poput Facebooka ili Twittera koje su toliko jednostavne da ih već i starci koriste, Snapchat vam daje da ga sami malo po malo razotkrivate.

Što znači, što bolje prokužite Snapchat to ćete imati i bolji profil. U nastavku pogledajte 10 trikova pomoću kojih ćete imati najbolji profil na Snapu.

via GIPHY

1. Dodajte više od jednog filtera na jedan Snap

Kad ste okinuli željenu fotku ili video, Snapchat će vam ponuditi hrpetinu filtera između kojih možete birati - od standardnih poput psa do temperature, brzine ili lokacije. No mnogi ne znaju kako se  ne morate se zadržati samo na jednom filteru, važno je samo da jednim prstom držite trenutni filter, a sa drugim prstom možete nastaviti tražiti filtere. 

2. Kupite On-Demand Geofilters - jeftiniji su no što mislite!

Geo-filteri na zahtjev relativno su jeftini i naplaćuju se prema vremenskom okviru, lokaciji i kvadrature koju želite iznajmiti. Za oko 30 kuna privremeni Geofilter može biti vaš čak nekoliko sati. Možete ih strateški koristit za tulume ili proslave, pomoću Geofiltera svi vaši sljedbenici znat će gdje je i koliko je zabavan tulum na kojem ste vi. 

via GIPHY

3. Skinite svoje Snapove i objavite ih negdje drugdje 

Jedan od minusa Snapchata je što vaše fotke mogu vidjeti samo oni koji vas slijede. Najbolji način da vaši Snapovi budu trajni i popularni jest da ih skinete i objavite na Instagramu ili fejsu. Svoje Snapove možete skinuti tako da ih screenshotate ili da pritisnete download ili save strelicu na dnu ekrana. Postoji čak i opcija da skinete cijeli Story tako što stisnete tri vertikalne točke dok gledate listu Storyja tog dana. Ako svoje Snapove objavite na drugim društvenim mrežama, to će više ljudi znati za vaš Snapchat i samim tim imat ćete više sljedbenika. 

4. Nabavite više sljedbenika tako da obznanite svoj Snapcode i username

Puno je načina na koje možete dodati ljude na Snapchatu, od toga da ručnu upišete nečiji username, da skenirate Snap Code ili s kliknete na svoj Snapchat User URL koji na mobitelu preusmjerava na aplikaciju. Svoj username možete podijeliti ako kliknete ''dodaj prijatelje'' izbornik kojeg možete vidjeti ispod sličice Snapchat duha koju vidite kad otvorite Snapchat.

Dijeljenje usernamea ovisi o tome jeste li na laptopu ili mobitelu. Ako ste na mobitelu, najjednostavnije je kliknuti link na nečiji username. Ako ste na laptopu, preporučujemo slanje svog Snapcoda putem Snapa. 

via GIPHY

5. Snapchat može čitati i QR kodove

Ako ste pomislili “QR kodovi, woot?!” kužimo te. QR kodovi su bili puno popularniji ranijih godina, no razlog zašto oni nikad nisu postali planetarno popularni je to što ranije nije postojao univerzalni QR čitač koda. Upravo tu uskače Snapchat, sad kad ih svi na svojim telefonima imamo Snapchat, QR kodovi bi mogli ponovo postati popularni. Ukoliko slijediš točne instrukcije, mogao bi napraviti svoj qr kod za pozivnicu za tulum, stranicu za nagradnu igru, i slično. 

Za početak možeš pogledati QR code samog Snapchata!

6. Dodaj glazbu

Vaši Snapovi više nikad ne moraju biti bez glazbe! Uključite li glazbu na svom mobitelu ili Spotifyu i zatim se prebacite nazad na Snapchat, vaš idući Snap video automatski će prikupiti i glazbu koja svira u pozadini. To vam dodaje bezbroj mogućnosti za buduće zabavne Snapchat videe. Možete otvarati usta na riječi omiljene pjesme ili omiljenog citata iz filma. Možete plesati ili repati, mogućnosti su beskrajne. 

 

7. Kreirajte slojeviti Snap tako što ćete imati i emojije, stickerse, filtere i tekst

Većina korisnika Snapchata znaju kako preko svojih fotki napisati tekst, ubaciti odgovarajući filter ili pak prilagoditi veličinu stickera. No ako sve ove elemente dodirnete, povučete i ispustite jedne na drugog oni će funkcionirati zajedno. Ovom kreativnom kombinacijom vaši će Snapovi iskakati iz gomile. 

8. Promijenite boju pojedinih riječi u Snapu

Kad već spominjemo tekst unutar Snapa i njega možete učiniti jedinstvenim. Možda ste dosad već primijetili kako se boja slova može promijeniti, ali cijeli tekst ne mora biti samo u jednoj, monotonoj boji! Ukoliko highlightate samo određenu riječ možete boju promijeniti samo njoj. 

Ne samo to, neko ako duže držite prst na ljestvici izboru boja i zatim prst povučete bilo gdje na ekranu, pristupit ćete većem izboru boja. 

via GIPHY

9. Kad putujete obavezno provjerite nove Lenses

Lenses koriste Snapchatovu tehnologiju prepoznavanja lica. Držite prst preko svoga ili nečija lica sve dok Snapchat ne prepozna lice. Zatim ćete moći izabrati od selekcije različitih filtera preko lica od pande do jednoroga koji povraća dugu. No važno je znati kako su Snapchatove opcije drugačije u svakoj zemlji, stoga ako ste promijenili lokaciju pogledajte novi Snapchat izbor koji vam se nudi. 

10. Za duže Storyje kreirajte naslov

Ako imate puno prijatelje koji često postaju Storyje, može ih biti teško pratiti. Kako biste se odvojili od gomile, budite jedinstveni i dajte naziv Storyju koji objavljujete. Možete biti još originalniji ako na za prvi Snap u Storyju stavite nešto bezlično poput primjerice zida na koji ćete napisati naslov vaše Snap avanture, koja će zahvaljujući originalnoj pozadini podsjećati na mini knjigu. 

 

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN! 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 

Posjeti joomboos.24sata.hr