11 poznatih ljudi koji ustvari - uopće ne postoje

zenski svijet/instagram
Postoje stvarne slavne osobe i postoje slavni fiktivni likovi. No, jeste li znali da postoji i nešto između toga? Da, ove slavne osobe zapravo uopće ne postoje, već su svi samo mislili da postoje. Evo o kome se radi.
Vidi originalni članak

Allegra Coleman

Spisateljica Martha Sherill izmislila je fiktivnu celebrity zvijezdu Allegru Coleman za magazin Esquire 1996. godine, a odglumila ju je Ali Larter. Na kraju je nakon svega Ali postala poznata i njezina se glumačka karijera vinula u visine. Glumila je u 'Herojima' i 'Legally Blonde'.

Betty Crocker

Betty Crocker je poznati brend proizvoda za domaćinstvo, a lice 'Betty' toliko je prepoznatljivo i toliko puta viđeno da je mnogima bilo nevjerojatno da ona zapravo uopće ne postoji. Nju su tijekom povijesti oslikale brojne umjetnice, a samo neke od njih su Marjorie Husted i Adelaide Hawley Cumming.

Mavis Beacon

Svi koji su živjeli tijekom ludih 90-ih znaju da je Mavis Beacon bila 'ona žena koja je sve učila kako se tipka na tipkovnici'. No, Mavis je ustvari bila fiktivni lik kojeg je glumila Renée L’Espérance, a koji je poslužio kao lice i ime softwerskog help desk programa 90-ih.

Jack Dawson

Iako je priča o potonuću Titanica itekako stvarna, lik Jacka Dawsona, za kojeg su mnogi mislili da je zaista postojao, zapravo je izmišljen. Izmislio ga je James Cameron, a odglumio Leonardo DiCaprio.

Carolyn Keene

Carolyn je postala poznata po svojem serijalu knjiga o Nancy Drew, no, nitko pod tim imenom zapravo nikad nije postojao. Ovo ime dobile su spisateljice koje su pod istim pisale naručene priče. I ovo je zapravo uobičajena praksa mnogih pisaca, koji uzimaju lažna imena pod kojima stvaraju knjige i priče.

Spinal Tap

Ovo je fiktivni metal bend koji su stvorila tri komičara za potrebe snimanja mockumentaryja; lažnog dokumentarnog filma This Is Spinal Tap.

Pierre Brassau

Pierre zapravo nije slikar. On je kreacija novinara  Åke “Dacke” Axelsson koji je htio vidjeti hoće li kritičari prepoznati razliku između rada pravih slikara i umjetnika te rada - čimpanze. Da, lice iza imena Pierrea Brassaua bilo je lice čimpanze Petera, tada četverogodišnjaka. Samo je jedan kritičar rekao da bi samo "majmun mogao napraviti ovako nešto", dok su se svi ostali divili njegovu radu...

Juan Valdez

Juan je bio lice reklame i predstavnik uzgajivača kave u Kolumbiji, a od 1959. godine igrala su ga čak tri glumca.

Shudu Gram

Shudu, Instagram influencerica, postala je iznimno popularna na ovoj društvenoj mreži zbog svoje iznimne i neobične ljepote. No, malo tko je tada znao da je Shudu ustvari 'proizvod' umjetne inteligencije te da ju je kao takvu stvorio fotograf Cameron-James Wilson. Pojavila se čak i u reklamama za Fenty Beauty i Soul Sky brendove.

Alan Smithee

Alan Smithee uopće nije filmski redatelj već samo ime koje pravi filmski redatelji koriste kad ne žele da se njihovo pravo ime spominje u kontekstu nekog filma. 

Lonelygirl15

Jedna od pionirki YouTubea, Lonelygirl15, snimala je videa o svom životu na YouTube kanalu. Nazivala se Bree, a zapravo ju je glumila glumica Jessica Rose.

Više nađite ovdje.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr