5 trikova za savršenu dalgona kavu kod kuće!

instagram/juliettelaura/cravingsjournal
S obzirom na situaciju s korona virusom, svi smo se na neko vrijeme morali odreći običaja ispijanja omiljene kave u kafiću. No, zato je jedna kava izludjela internet i neprestano je viđamo na društvenim mrežama!
Vidi originalni članak

Dalgona kava je posvuda, a ako je želiš i ti pripremiti kod kuće, portal Bustle ti donosi pet super trikova koji će tvoju 'home made' kavu učiniti još malo boljom.

1. Koristi smeđi umjesto bijelog šećera

Smeđi šećer ima mekšu teksturu, što ga čini lakšim za otapanje od bijelog šećera. Zamijeniš li bijeli šećer smeđim, kavu ćeš moći prije popiti jer će se šećer u njoj brže otopiti. Uz to, smeđi šećer je (donekle) zdravija varijanta.

2. Dodaj cimet u kavu

Možda nije zima i ne treba ti božićni ugođaj, ali svakako probaj u svoju iduću dalgona kavu dodati malo cimeta. Moglo bi ti se svidjeti!

3. Pomiješaj kavu sa šlagom od vanilije

Ukoliko želiš malo blaži i slađi okus kave, možeš dodatno napraviti šlag od vanilije. To možeš napraviti dodavanjem pola žlice ekstrakta vanilije u tučeno slatko vrhnje koje pritom možeš staviti ili samo na vrh ili promiješati s kavom.

via GIPHY

4. Probaj kavu s karamelom

Pokušaj u kavu ubaciti i neki liker ili sirup od karamele. To će kavi dati slađi okus i dodatno pojačati okus i aromu.

via GIPHY

5. Napravi vegansku verziju ove viralne kave

Sjajna stvar u bilo kojem receptu za kavu je što možeš koristiti bilo koju vrstu mlijeka, osim kravljega. Primjerice, zobeno, kokosovo, rižino, bademovo ili mlijeko indijskih oraščića. Izbor (i okus) je na tebi!

via GIPHY

 

Postani JoomBoos novinar, napiši najoriginalniju priču i osvoji 500 kuna! 

Posjeti joomboos.24sata.hr