6 aplikacija koje će te zaštiti od sunca ovo ljeto

Dreamstime
Ponekada je teško voditi računa o tome koliko se izlažemo Suncu , ali srećom postoji nekoliko aplikacija koje bi nam mogle pomoći u tome.
Vidi originalni članak

Lifewire.com donosi popis aplikacija koje će ti pomoći ovog ljeta, a mi smo izdvojili one najbitnije. 

1. Wolfram Sun Exposure Reference (iOS).

Aplikacija će se pobrinuti da ne izgorite dok ste vani. Tip kože, lokacija i broj zaštitnog faktora vaše kreme za sunčanje bit će dovoljne za upisati da aplikacija izračuna koliko dugo možete biti izloženi sunčevim zrakama. Dakako, tu je i niz raznih podataka kao što su savjeti za zaštitu, prognoza ili trenutni položaj Sunca.

2. My UV Patch.

Aplikacija je to kompanije La Roche Posay uz koju ide i pametna rastezljiva naljepnica za kožu putem koje možeš pratiti svoju izloženost UV zrakama. Prozirni flaster za kožu s fotoosjetljivim bojilima koji će se prilagoditi tenu te promijeniti boju kod izloženosti UV zrakama. Može se nositi i nekoliko dana, a u aplikaciji ćeš napraviti svoj profil. Pratit će se trenutno UV zračenje, upozoravati na sljedeće mjerenje te će se predlagati adekvatna zaštitu.(iOS, Android)

via GIPHY

3. SunZapp.

Uz potporu američkog Nacionalnog instituta za rak, ova aplikacija upotrebljava trenutne podatke o UV zračenju na nekoj lokaciji. Ima odbrojavanje i upozoravanje kad je dosta sunčanja te kad treba ponoviti nanošenje kreme. Pro verzija ove aplikacije vam dopušta i dodavanje profile za više ljudi. (Android, iOS)

4. SunSense (Raymio).

Praktični alati će vam govoriti koliko dugo možete boraviti na suncu te koji zaštitni faktor trebate nanijeti. Uz aplikaciju je dolazila i pametna vodootporna narukvica s UV senzorima i LED indikatorom koji signaliziraju kad treba prekinuti sunčanje, ali je nažalost dostupna samo korisnicima koji su je podržali putem Indiegogo platforme. (iOS, Android)

via GIPHY

5. Waterlogged.

Svi znamo koliko je voda važna na vrućinama. Waterlogged omogućuje praćenje tekućine koju si unijela. Olakšava korištenje, jer možeš pratiti unos preko bočica i čaša u aplikaciji. (iOS, Android)

6. Rooty Climate.

Ovdje se, pak, nude trenutni podaci oko tebe i to u stvarnom vremenu pa se mjeri temperatura, vlaga te UV zračenje koje ti se prikazuje na zaslonu aplikacije. Preko senzora možeš saznati koliko se dugo možeš sunčati.

via GIPHY

Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima. 

Donosimo ti ekskluzivan intervju sa Stokom i LayZ-em povodom snimanja navijačkog hita 'Moja Croatia'.

A tu su i naše ljepotice - Two Crazy Beauties koje ti tajne pravog i iskrenog prijateljstva. Dennis Domian, TheSikrt i Bruno Lukić govore o onim svakodnevnim brigama i temama koje muče svakog od nas, a neki YouTuberi otkrivaju najcringe situacije u kojima su se pronašli. 

U seks vodiču za tinejdžere pročitaj sve što trebaš znati o prvom seksu, a u rubrici 'Zavoli svoje tijelo' doznaj kako s dozom samopouzdanja uskočiti u kupaći kostim i pobjeći na plažu. S obzirom da je razdoblje koncerata i festivala, obratili smo pažnju i na droge koje ti mogu uništiti život u nekoliko sekundi. 

Tu su i dva modna izloga s top odjevnim predmetima koje moraš imati ovo ljeto, zastrašujuća horor priča i 'game time' za sve one koji obožavaju videoigre. 

I ovaj broj JoomBoos magazina dolazi u dvije različite naslovnice, te super poklonom - originalnim tetovažama kakve imaju naši YouTuberi. Izaberi između tetovaže strijele i palme i budi cool ovo ljeto. 

Posjeti joomboos.24sata.hr