7 savjeta kako lakše preboljeti prekid

couples_magazine / instagram
Ako se oporavljate od prekida, prva stvar koju morate znati je da će bol sigurno proći...
Vidi originalni članak

Vašoj vezi došao je kraj, a vi samim time mislite da je došao kraj i vama. Umorni ste, tužni i nemate volje za ustati iz kreveta, a to je najvjerojatnije jer se bojite samoće i niste navikli biti solo. No, ni jedna kriza, pa tako ni ona nakon prekida, ne traje vječno. Evo kako si pomoći:

1. Izbjegavaj alkohol

Alkohol ti neće pomoći da nastaviš dalje, već će samo pogoršati situaciju. Umjesto čaše alkohola popij čašu zdravog soka i osvježi svoje tijelo.

via GIPHY

2. Osloni se na prijatelje

Druženje s prijateljima može ti pomoći da preboliš prekid. Oni će ti pružiti utjehu i savjetovati te kako da nastaviš dalje.

via GIPHY

3. Pronađi novi hobi

Svoje slobodno vrijeme možeš potrošiti na zanimljive i korisne stvari. Pronađi nešto što te zanima i tome se posveti, brže će ti prolaziti vrijeme, a bit će ti i zabavno.

via GIPHY

4. Izbriši bivšu/eg s društvenih mreža

Nakon prekida možeš lako naletjeti na slike bivše/eg. A što je daleko od očiju, to je stvarno i daleko od srca. Tako da, izbriši ga s fejsa, Instagrama i Snapchata i nemoj dolaziti u napast da ga stalkaš.

via GIPHY

5. Ne preuveličavaj prošlost koju ste imali

Najgore što možeš je da preuveličavaš prošlost koju ste zajedno doživjeli. Nemoj si govoriti da je sve bilo divno, jer da je sve bilo divno, ne bi prekinuli. Prekinuli ste s razlogom, a to ćeš s vremenom shvatiti.

via GIPHY

6. Pusti da prođe neko vrijeme

Daj si vremena jer ništa ne može proći na brzinu. Nakon nekoliko mjeseci osjećat ćeš se bolje i manje ćeš tugovati.

via GIPHY

7. Preuzmi odgovornost za svoje postupke

Za prekid veze najčešće nije odgovorna jedna strana. Oboje ste sudjelovali u odlukama koje su vam možda narušile vezu, a to znaći da nisi ni ti bio/la nedužan/a.

via GIPHY

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima! 

Posjeti joomboos.24sata.hr