9 hot destinacija za putovanja u 2019.

travel_inhershoes/INSTAGRAM
Egzotične plaže, priroda i arhitektura koje ostavljaju bez daha... Gdje otputovati ove godine?
Vidi originalni članak

S početkom Nove godine krenula je organizacija odmora. Ako se odlučite na neka dalja i egzotična putovanja, za njih treba više vremena i organizacije, pa je okej početi što prije. Odabir destinacije, pak, naravno, ovisi o tome što vas u tom trenutku privlači. Neki vole odmarati, drugi istraživati, dok treći traže adrenalinska putovanja na kojima im neće biti dosadno. Sve to možete doživjeti na ovih 10 najpopularnijih destinacija za putovanja u 2019. godini, piše Vogue.

1. Puerto Rico

Nakon što je bio pogođen uraganom, Puerto Rico se u potpunosti obnovio. Svojim krajolikom i plažama opravdava naziv "čarobni otok" i ondje vam sigurno ni u jednom trenutku neće biti dosadno.

2. Queensland (Australija)

Svi koji vole sunce mogu slobodno odabrati Queensland, jer tamo sunce sija 300 od 365 dana u godini. Svatko može pronaći nešto za sebe jer je kulturna, modna i glazbena scena ovog čarobnog mjesta šarolika.

3. Andamanski i Nikobarski otoci

Pješčane plaže, kristalno plavo more, prastare ruševine - malo tko bi odolio ovakvom krajoliku... Do 2018. godine za posjet otoku bila je potrebna posebna dozvola, a sada, nakon ukidanja pravila, pretpostavlja se da će destinacija postati top mjesto za odmor.

4. Ruanda

Ova država u kojoj je nekad vladao rat, danas je hit turistička destinacija koja privlači svojim prekrasnim krajolikom i prirodnim ljepotama. Također, jedina je zemlja u kojoj se mogu vidjeti gorile u svom prirodnom staništu.

5. Francuska Polinezija

Otoci Bora Bora i Tahiti obiluju bungalovima izgrađenim na tirkiznom moru. Uz ta dva otoka, u Francuskoj Polineziji još je stotinu otoka s crnim pješčanim plažama, vulkanima, vodopadima, hramovima i koraljinim grebenima, a sve to iz godine u godinu sve više privlači turiste. 

6. Kambodža

Kambodža posjetiteljima nudi mir i avanturu - u jednom. U ovoj zemlji hramova, rižinih polja, vodopada, plaža i šuma, turisti se mogu psihički i fizički odmoriti i upoznati drugačiju i novu kulturu.

7. Matera (Italija)

Antički gradić Matera proglašen je glavnim kulturnim gradom u 2019. godini i nalazi se pod UNESCO-vom zaštitom. Grad je prepun šarmantnih restorančića, a zabavna događanja koja se ondje organiziraju privlače brdo ljudi.

8. Belize

Belize je i prije bio popularan kao mjesto odmora svjetskih zvjezda. No, posjetitelji su zamjetili samozatajni južni dio Belizea koji nije toliko izložen očima javnosti. Ondje se nalaze ruševine Maja i pitoreskne plaže, a posjetitelji se mogu upustiti u brojne avanture, od ronjenja do plivanja i istraživanja skrivenih mjesta.

9. Kairo (Egipat)

Piramide Gize već su dugo poznate kao top destinacija za posjetiti, no broj turističkih posjeta je u Egiptu pao zbog političkih potresa. Sada se situacija napokon stabilizirala i Kairo je opet postao hit destinacija za odmor, a to će posebno biti ove godine.

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima! 

Posjeti joomboos.24sata.hr