Ako voliš jagode, moraš probati ovu Pavlovu roladu!

canva
Jagode su i dalje u sezoni, sočne su, slatke, fine i odlično pašu u raznim desertima. Jedan od njih je i ova Pavlova rolada koju možete isprobati već danas. Evo što vam sve treba i kako je pripremiti!
Vidi originalni članak

Sastojci za koru:

  • 5 bjelanjaka
  • 250 grama šećera
  • 2 žličice gustina
  • 1 žličica octa

Sastojci za kremu:

  • 5 žumanjaka
  • 500 ml mlijeka
  • 35 grama gustina
  • 100 grama šećera
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • pola kilograma jagoda

Priprema:

1. Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Miksajte bjelanjke mikserom dok se ne stvori čvrsti snijeg pa postepeno dodajte šećer. Kad se sav šećer rastopi, a snijeg postane čvrst, gladak i sjajan, dodajte gustin i ocat i miksajte još malo.

2. Pećnicu zagrijte na 165°C, a smjesu od bjelanjaka u jednakom sloju rasporedite po plitkom plehu u koji ste stavili papir za pečenje. Pecite u pećnici 25 minuta dok ne poprimi tamniju boju. Za to vrijeme zakuhajte mlijeko, a žutanjke, šećer i gustin pjenasto umutite. Dodajte u smjesu malo toplog mlijeka i umutite.

3. Kad mlijeko zakuha, sklonite s vatre, dodajte smjesu sa žutanjcima te dobro umutite ručnom mutilicom. Vratite na skroz laganu vatru i neprestano miješajte dok se krema ne zgusne i lagano ne zakuha. Skinite s vatre i ohladite. Koru od bjelanjaka također ohladite.

4. Ohlađenu koru od bjelanjaka prebacite s papira za pečenje na neku veću krpu s kojom ćete si pomoći motati roladu. Ravniju stranu (onu koja je bila donja prilikom pečenja) stavite gore. Ljepše će vam izgledati ako nju premažete kremom, a da vanjska strana bude ona hrskavija i lagano raspucana.

5. Umutite čvrsti šlag od vrhnja te u žutu kremu dodajte šlag sve dok niste dok niste zadovoljni teksturom. Kremu bogato nanesite na roladu zatim preko nje složite svježe nasjeckane jagode. Uz pomoć krpe zarolajte roladu i po želji je dodatno ukrasite svježim jagodama i šlagom.

Originalni recept pronađite na Miss Gastro!

Posjeti joomboos.24sata.hr