Aperol Spritz torta je osvježenje koje nam treba

meillakotona_fi/instagram
Koktel od naranče, Aperol spritz, mnogima je jedan od omiljenih, a to pokazuje i sve popularniji recept za kolač u kojemu je glavni sastojak upravo liker Aperol. Ako se i vama sviđa opcija deserta s mirisom i okusom ovog koktela, nastavite čitati jer vam u nastavku donosimo recept
Vidi originalni članak

Sastojci: 

Šalica = 200 grama

Biskvit

  • 2 šalice brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 2 velika jaja
  • 1 šalica običnog grčkog jogurta
  • ¾ šalice biljnog ulja
  • korica jedne naranče
  • ⅓ šalice svježe iscijeđenog soka od naranče (od otprilike 1 naranče)
  • 1 šalica granuliranog šećera

Glazura

  • 1 šalica šećera u prahu 
  • 2 žlice Aperola

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Za to vrijeme u zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi umutite jaja i šećer pa dodajte ulje, jogurt, koricu naranče i sok od naranče i umutite dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dobivenu smjesu ulijte u posudu s brašnom i miješajte dok se sve ne sjedini. 

Smjesu ulijte u kalup za kuglof (ili neki sličan) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i, kako piše Miss7, pecite od 40 do 45 minuta ili dok čačkalica zabodena u biskvit ne izađe suha. Kolač ostavite pet minuta u kalupu da se ohladi pa ga pažljivo izvadite na rešetku kako bi se ohladio u potpunosti. 

Glazuru ćete napraviti tako što ćete dobro umutiti Aperol i šećer u prahu kojeg ste prethodno prosijali. Nakon što se kolač ohladio, preko njega prelijte glazuru. 

Uživajte u ovom pravom ljetnom, osvježavajućem desertu!

 

Pogledajte drugu epizodu Outsidera!

Posjeti joomboos.24sata.hr