Aperol Spritz torta je osvježenje koje nam treba
Sastojci:
Šalica = 200 grama
Biskvit
- 2 šalice brašna
- 3 žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 2 velika jaja
- 1 šalica običnog grčkog jogurta
- ¾ šalice biljnog ulja
- korica jedne naranče
- ⅓ šalice svježe iscijeđenog soka od naranče (od otprilike 1 naranče)
- 1 šalica granuliranog šećera
Glazura
- 1 šalica šećera u prahu
- 2 žlice Aperola
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Za to vrijeme u zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi umutite jaja i šećer pa dodajte ulje, jogurt, koricu naranče i sok od naranče i umutite dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dobivenu smjesu ulijte u posudu s brašnom i miješajte dok se sve ne sjedini.
Smjesu ulijte u kalup za kuglof (ili neki sličan) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i, kako piše Miss7, pecite od 40 do 45 minuta ili dok čačkalica zabodena u biskvit ne izađe suha. Kolač ostavite pet minuta u kalupu da se ohladi pa ga pažljivo izvadite na rešetku kako bi se ohladio u potpunosti.
Glazuru ćete napraviti tako što ćete dobro umutiti Aperol i šećer u prahu kojeg ste prethodno prosijali. Nakon što se kolač ohladio, preko njega prelijte glazuru.
Uživajte u ovom pravom ljetnom, osvježavajućem desertu!