Aromatični kruh s češnjakom koji osvaja na prvi griz!

Canva
Donosimo vam recept za kruh s maslacem i češnjakom koji će vas zasigurno oduševiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 600 grama brašna
  • 2 paketa instant kvasca
  • 1 žličica soli
  • 250 mililitara punomasnog mlijeka
  • 160 mililitara punomasnog vrhnja
  •  3 žlice meda
  • 10 žlica maslaca
  • 1 jaje
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 35 grama svježe naribanog parmezana
  • 2 žlice suhog peršina
  • 1 žlica nasjeckane svježe kadulje ili origana
  • krupna morska sol
  • svježi timijan za ukrašavanje

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, kvasac i sol. Dodaj toplo mlijeko, zagrijano vrhnje, med, jaje i 2 žlice maslaca. Miješaj mikserom 4-5 minuta.

Pokrij posudu plastičnom folijom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 30 minuta do 1 sat.

U međuvremenu pomiješaj maslac sobne temperature, češnjak, parmezan, peršin i kadulju s malo soli. 

Premjesti tijesto na radnu površinu i izreži ga na 4 jednaka dijela. Jedan po jedan komad na pobrašnjenoj površini razvaljaj u veliki pravokutnik. Preko svakog komada tijesta rasporedi 1/4 smjese od maslaca i češnjaka, a zatim tijesto prereži uzdužno na 3 trake. Izreži trake poprečno na 4 trake kako biste dobili 12 kvadrata.

Složi svih 12 kvadrata tijesta jedan na drugi. Ponovi s preostala 3 komada tijesta pa složi dobivene svežnjeve tijesta u lagano namazanu posudicu za kuglof, ostavljajući male razmake između hrpica tijesta, kako bi moglo rasti (odvojite prstima tijesto u skupinice po 4 kvadrata).

Pokrij posudu plastičnom folijom i pusti da se diže na toplom mjestu dok tijesto gotovo ne dosegne vrh posude, oko 1 sat.  Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva pa peci kruh dok ne porumeni, 30 do 40 minuta.

Ostavite na plehu 5 minuta, a zatim ga pažljivo izvadi. Premaži ga s rastopljenim maslacem i pospi krupnom morskom soli te prije posluživanja ukrasi grančicama timijana. 

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr