Bez čupavaca ne možemo zamisliti blagdanski stol!

Canva
Evo recept za domaće sočne čupavce
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 220 g šećera
  • 300 g glatkog brašna
  • 180 ml suncokretovog ulja
  • 120 ml mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kokosovog brašna
  • 150 g mliječne čokolade
  • 200 ml mlijeka
  • 150 g maslaca
  • 200 g kokosovog brašna

Priprema:

Izmiksaj šećer i maslac u pjenastu smjesu pa dodaj jaja i mlijeko.  

Prosij brašno i prašak za pecivo pa uspi u pripremljenu smjesu. Dobro izmiješaj drvenom žlicom ili špatulom. 

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, četvrtasti lim (otprilike 25x35 cm) obloži papirom za pečenje pa prelij smjesu. Peci otprilike pola sata i testiraj čačkalicom je li biskvit gotov. Ako izađe čista, biskvit je gotov.

Biskvit ohladi pa ga nareži na kocke. Rastopi čokoladu na pari s maslacem i mlijekom. 

Umoči biskvit u čokoladu, uvaljaj u kokos i posloži na čisti papir za pečenje i pusti da odstoje neko vrijeme. 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr