Bez čupavaca ne možemo zamisliti blagdanski stol!
Evo recept za domaće sočne čupavce
Sastojci:
- 3 jaja
- 220 g šećera
- 300 g glatkog brašna
- 180 ml suncokretovog ulja
- 120 ml mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kokosovog brašna
- 150 g mliječne čokolade
- 200 ml mlijeka
- 150 g maslaca
- 200 g kokosovog brašna
Priprema:
Izmiksaj šećer i maslac u pjenastu smjesu pa dodaj jaja i mlijeko.
Prosij brašno i prašak za pecivo pa uspi u pripremljenu smjesu. Dobro izmiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, četvrtasti lim (otprilike 25x35 cm) obloži papirom za pečenje pa prelij smjesu. Peci otprilike pola sata i testiraj čačkalicom je li biskvit gotov. Ako izađe čista, biskvit je gotov.
Biskvit ohladi pa ga nareži na kocke. Rastopi čokoladu na pari s maslacem i mlijekom.
Umoči biskvit u čokoladu, uvaljaj u kokos i posloži na čisti papir za pečenje i pusti da odstoje neko vrijeme.