Bijesni na pjevača. 'Namećeš nam svoju seksualnost'

screenshot/youtube
Britanski pjevač (30) se već duže vrijeme izjašnjava kao nebinarna osoba. "Nisam ni muško ni žensko, mislim da plutam negdje između", rekao je jednom prilikom Sam Smith.
Vidi originalni članak

Nakon što je objavio video spot za pjesmu 'I am not here to make friends' koja se nalazi na novom albumu Gloria, Sam Smitha brojni su popljuvali zbog, kako kažu "nametanja seksualne orijentacije."

U pjesmi, koja je nastala u suradnji s Calvinom Harrisom i Jessie Reyez, Sam pjeva o potrazi za ljubavnikom, a u videu se vidi kako Sam nosi razne stilove visoke mode i donje rublje dok izvodi neke od svojih najzanimljivijih koreografija do sada. Videozapis je dobio pohvale, ali je također naišao na negativne reakcije ljudi. 

"Potraži pomoć", napisao je jedan korisnik, dok je jedna komentirala kako "nam nameće svoju seksusalnost." 

Obožavatelji brane Sam Smitha

"Ti si moja inspiracija", pišu brojni.

"Količina homofobije kojoj je Sam u posljednje vrijeme bio izložen (i to iz njihove VLASTITE zajednice) je tako razočaravajuća", "Mržnja prema Samu Smithu je tako užasna. Svi ćete odrasti. Nemojte biti sitničavi jer vaše samopouzdanje je ništavno..." Neki su od komentara podrške pjevaču.

Prije četiri godine priznao je kako razmišlja o promjeni spola te je dodao je kako se u njegovom tijelu i umu uvijek "odvijao rat."

"Doista razmišljam kao žena ponekad u svojoj glavi. Ponekad sam se propitivao želim li promjenu spola. To je nešto o čemu i dalje razmišljam", objasnio je Sam.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr