Billie Eilish je osoba godine, proglasila ju je udruga PETA

MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL
Planetarno popularna 19-godišnja pjevačica, Billie Eilish, zbog svog zalaganja za zabranu upotrebe krzna postala je PETA-ina osoba osoba godine
Vidi originalni članak

Američka pjevačica Billie Eilish imenovana je PETA-inom osobom godine jer svoju popularnost koristi za borbu za prava životinja i "nikada ne šuti na nepravdu", piše HER. Billie se zalaže za zabranu upotrebe krzna i mnogi ju hvale zbog toga što "svoj utjecaj koristi da bi potaknula modnu industriju da prepozna kako okrutnosti nije mjesto u modnom svijetu".

Billien aktivizam u ovom području doveo je do toga da dizajnerska kuća Oscar de la Renta potpuno prestane koristiti krzno u svojim kreacijama. Naime, pjevačica je rekla da će pristati nositi kreacije ove kuće ako u potpunosti ne prestanu koristiti krzno, a njezin se utjecaj pokazao itekako značajnim. 

"Prilično je šokantno što krzno nije u potpunosti zabranjeno u 2021. godini", izjavila je Billie. "Više sam nego oduševljena što su me dizajneri iz Oscar de la Rente saslušali po tom pitanju i što su napravili promjenu koja ne utječe samo na životinje nego i na naš planeti i okoliš", dodala je. 

Inače, 19-godišnja Billie najmlađa je osoba kojoj je pripala ova PETA-ina titula. Bravo! 

 

NOVI JOOMBOOS VIDEOSTAR MAGAZIN POTRAŽITE NA KIOSCIMA!

Posjeti joomboos.24sata.hr