Bizarno: Pedofil se 10 godina predstavljao kao Justin Bieber!

Iskoristio je želju mladih obožavatelja da upoznaju svog idola...
Vidi originalni članak

Slavne osobe često se susreću s ljudima koji se trude izgledati identično poput njih te se s tim ciljem ponekad odlučuju i na bizarne plastične operacije. Ipak, postoji još jedna skupina ljudi. Oni koji iskorištavaju identitet slavnih osoba kako bi ostvarili svoje ciljeve. Pogađate, riječ je o čistim primjerima krađe identiteta, a to je itekako kažnjivo. 

Nažalost, takav primjer na svojoj koži je iskusio i Justin Bieber.

Naime, sveučilišni profesor Gordon Douglas Chalmers iz Australije posljednjih se 10 godina na društvenim mrežama predstavljao kao Justin Bieber kako bi od obožavatelja dobio gole fotografije.

Uglavnom je koristio Facebook i Skype putem kojih je zaveo čak 157 žrtava iz cijelog svijeta te je, kako piše The Sun, uhićen u studenom prošle godine i osuđen za čak 900 seksualnih prijestupa u Australiji!

- Činjenica da je toliko puno djece mislilo kako stvarno komuniciraju sa slavnom osobom bi nas trebala natjerati na bolju edukaciju vezanu oko sigurnosti na Internetu - izjavio je detektiv Jon Rouse koji smatra kako je ova istraga pokazala koliko su djeca koja su svakodnevno na Internetu ustvari ranjiva.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr