Brzo i fino: Krumpiri punjeni vrhnjem i parmezanom
Sastojci:
- 4 jaja
- 120 ml kiselog vrhnja
- 100 g parmezana
- sol, papar
Priprema:
Operi krumpire i po želji oguli koru s njih. Osuši ih i vilicom probodi na nekoliko mjesta.
Stavi krumpire u pleh za pečenje obloženu pek papirom. Prekrij alu folijom i peci na 220 stupnjeva 30-40 minuta, ovisno o veličini krumpira. Za ovaj recept najbolje je koristiti krumpire srednje veličine.
Izvadi krumpir, sačekaj da se malo ohladi i zatim ga presjeci po dužini. Izdubi krumpir, no pripazi da ne pretjeraš kako ti polovica krumpira ne bi puknula. Izdubljeni dio krumpira stavljaj u zdjelu te napravi pire krumpir. U pire krumpir dodaj vrhnje, parmezan, sol i papar po ukusu, po želji i malo otopljenog maslaca te sitno nasjeckanog češnjaka ili slanine. Dobro promiješaj da se sve sjedini.
U svaku izdubljenu polovicu dodaj punjenje od pire krumpira te po želji na kraju ukrasi s još malo naribanog parmezana te bosiljkom. Peci na 180 stupnjeva još 10-ak minuta ili dok se sir ne rastopi.
Originalni recept možete pronaći na portalu MissGastro!