Brzo i ukusno: Zapečeni njoki s graškom i šunkom
Ljeti najčešće spremamo brza i jednostavna jela
Sastojci:
- 400 g njoka
- 2 žlice maslaca
- 100 g šunke
- 2 režnja češnjaka
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- sol, papar
- 50 g parmezana
- 150 g graška
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Skuhaj njoke u posoljenoj vodi. Izvadi ih čim isplivaju na površinu.
U tavici rastopi maslac i lagano zapeci kockice šunke. Izvadi šunku i stavi je sa strane. U tavicu ubaci nasjeckani češnjak i vrhnje i vrati je na vatru.
Kad se reducira za trećinu, dodaj naribani parmezan i promiješaj. Posoli i popapri. Dodaj njoke i polovicu graška pa kuhaj minutu na laganoj vatri.
Premjesti u posudu za pečenje i peci dok se smjesa ne zgusne, 15-20 minuta. Izvadi iz pećnice, dodaj preostali grašak, kockice šunke i posluži toplo.
Još ovakvih recepata možete pronaći na portalu MissGastro!