Cheesecake s mirisom i okusom Božića
Ovaj cheesecake s dodatkom Speculaas keksića će vas oduševiti
Sastojci:
- 250 g Speculaas keksa
- 100 g rastopljenog maslaca
- 400 g krem sira
- 500 g skute
- 3 pakiranja kremfixa
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 korica limuna
Priprema:
Odvojite cca 30 g keksa Speculaas za ukrašavanje. Ostatak keksa sitno izmrvite i pomiješajte s maslacem. Smjesu izlijte u kalup promjera 26 cm obložen papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporedite žlicom. Ostavite da se ohladi cca 20 minuta.
Za nadjev stavite sastojke u zdjelu za miješanje i miješajte štapnim mikserom dok se ne sjedini. Kremu rasporedite po podlozi i zagladite. Stavite cheesecake u hladnjak na najmanje 2 sata.
Kuverturu brzo otopite na pari, stavite u vrećicu i ukrasno pospite po kolaču od sira. Pospite kolač od sira preostalim Speculaas mrvicama i ostavite u hladnjaku do posluživanja.
Originalni recept možete pronaći ovdje.