Čokoladni souffle: Desert koji će vas sigurno oduševiti
Donosimo vam recept za čokoladnu slasticu koja je raj za sva nepca
Sastojci:
- 3 jaja
- 110 g kristal šećera
- 100 g čokolade za kuhanje
- 90 g maslaca
- 35 g brašna
- Žlica kakaa
- Žlica mlijeka
Priprema:
Razbijte jaja u posudi i razmutite ih sa šećerom.
Rastopite čokoladu na pari, dodajte maslac i dobro promiješajte dok se maslac ne rastopi. Pustite da se malo ohladi pa pomiješajte maslac i čokoladu s jajima.
Dodajte prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješajte. Premažite maslacem i pospite brašnom četiri male posude za souffle ili male limene kalupe, napunite smjesom te stavite 1 sat u zamrzivač.
Zagrijte pećnicu na 210°C. Pecite ohlađene tortice 10-15 minuta dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana.
Ostavite da se malo ohlade u kalupu, a zatim ih izvadite i poslužite još tople s tučenim slatkim vrhnjem.
Originalni recept možete pronaći ovdje.