Crumble s kruškama- brza i ukusna jesenska poslastica

Canva
Popularni crumble u osnovi je jednostavnija verzija pite. Može se pripremiti s različitim voćem, a u ovom su receptu korištene kruške. U slast!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 krušaka, oguljenih i narezanih
  • 120 g smeđeg šećera
  • 1/2 limuna, ocijeđenog
  • 100 g glatkog brašna
  • 50 g blanširanih badema
  • 75 g šećera
  • 75 g maslaca, narezanog na kockice
  • 1/2 žličice mljevenog đumbira
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1 prstohvat mljevenih klinčića
  • 1 prstohvat morske soli

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Kruške grubo nasjeckajte i dodajte u tavu sa šećerom i limunovim sokom. Stavite na štednjak i dinstajte ih 5 do 10 minuta ili dok se šećer ne otopi, a kruška ne počne omekšavati.
  3. U međuvremenu napravite mrvičasti preljev. Dodajte sve sastojke u procesor hrane i usitnite ih. Alternativno, stavite šećer i brašno u veliku posudu pa dobro promiješajte. Potom dodajte malo maslaca i umiješajte ga u smjesu s brašnom. Miješajte sve dok smjesa ne postane slična krušnim mrvicama.
  4. Pripremljene kruške zajedno s njihovim sokovima stavite u kalup za pečenje, a po vrhu pospite mrvičasti preljev u ravnomjernom sloju.
  5. Pecite 30 minuta ili dok tijesto ne postane hrskavo i lijepe zlatno smeđe boje.
  6. Poslužite toplo, uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

 

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!

Posjeti joomboos.24sata.hr