Crumble s kruškama- brza i ukusna jesenska poslastica
Popularni crumble u osnovi je jednostavnija verzija pite. Može se pripremiti s različitim voćem, a u ovom su receptu korištene kruške. U slast!
Sastojci:
- 6 krušaka, oguljenih i narezanih
- 120 g smeđeg šećera
- 1/2 limuna, ocijeđenog
- 100 g glatkog brašna
- 50 g blanširanih badema
- 75 g šećera
- 75 g maslaca, narezanog na kockice
- 1/2 žličice mljevenog đumbira
- 1/2 žličice cimeta
- 1 prstohvat mljevenih klinčića
- 1 prstohvat morske soli
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Kruške grubo nasjeckajte i dodajte u tavu sa šećerom i limunovim sokom. Stavite na štednjak i dinstajte ih 5 do 10 minuta ili dok se šećer ne otopi, a kruška ne počne omekšavati.
- U međuvremenu napravite mrvičasti preljev. Dodajte sve sastojke u procesor hrane i usitnite ih. Alternativno, stavite šećer i brašno u veliku posudu pa dobro promiješajte. Potom dodajte malo maslaca i umiješajte ga u smjesu s brašnom. Miješajte sve dok smjesa ne postane slična krušnim mrvicama.
- Pripremljene kruške zajedno s njihovim sokovima stavite u kalup za pečenje, a po vrhu pospite mrvičasti preljev u ravnomjernom sloju.
- Pecite 30 minuta ili dok tijesto ne postane hrskavo i lijepe zlatno smeđe boje.
- Poslužite toplo, uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!