Čudo od škole: Traži se mjesto viška

Igor Kralj/Pixsell
Učenici u fokusu i povlačenje novca iz EU fondova - učinilo je Prirodoslovnu školu ‘Vladimir Prelog’ jednom od najboljih srednjih škola.
Vidi originalni članak

Prirodoslovna škola “Vladimira Preloga” nije oduvijek bila popularna kao što je danas. U školi nekad poznatoj kao jednoj od onih koji su drugi izbor, upisne kvote danas su premale i već nekoliko godina se traži mjesto više.

A tome su pridonijeli golemo zalaganje i entuzijazam svih zaposlenih u Prelogu, korištenje europskim fondovima te obogaćivanje obrazovnih programa naprednim tehnologijama, okretanjem učenicima i inovativnošću u radu.

Henrieta Barbarić, profesorica hrvatskog jezika, dala nam je odličan savjet kako uspijevaju.

- Doista, zadnjih godina proveli smo mnogo europskih i nacionalnih projekata, a najvažniji su Znanost+ i In English please.
Projekt Znanost+, vrijedan gotovo 2,5 milijuna kuna, omogućio nam je da uvedemo 15 fakultativnih predmeta iz STEM. Škola se 2015. prijavila i na program mobilnosti Erasmus+ KA1 te smo zahvaljujući projektu In English please uspjeli uvesti dvojezičnu nastavu iz predmeta matematike, biologije, kemije i fizike. Za to smo dobili oko 57.000 eura - pojašnjava Henrieta.

Ivor Bulaja i Ante Cvitan učenici su 4. razreda Prirodoslovne škole “Vladimir Prelog” i lani su na državnom natjecanju iz biologije u Vinkovcima bili prvi, a u Beogradu su prije mjesec dana na međunarodnom bili brončani.

Škola nudi i fakultativne predmete, poput novinarstva i nutricionizma, a pritom se učenici u ovoj školi osjećaju kao kod kuće. Naime, škola ima prekrasan botanički i zoološki vrt koji su često glavno odredište kad se žele odmoriti ili podružiti. KAKO DOBRO. 

Prof. Barbarić smatra da je škola pod odličnim vodstvom ravnatelja Zlatka Stića, koji jako puno ulaže rada i truda u budućnost škole i programe koji se učenicima nude.

Pogledaj navijački hit Stoke i LayZ-a koji je prešao milijun pregleda i savršen je. 

Posjeti joomboos.24sata.hr