Dame u Hrvatskoj: Jesi li znala ove sulude podatke?

saamopetraa@instagram
Ovi podaci totalno su razočaravajući i moraš ih biti svjesna!¨Iako su obrazovanije, žene su u hrvatskoj manje plaćene. To je samo jedan od razočaravajućih podataka...
Vidi originalni članak

Prvo, ako nisi moraš pročitati deset posebnih činjenica o ženama koje moraš znati!

Također, veoma je bitno da osvijestimo i položaj žena u Hrvatskoj. Iako živimo u 21. stoljeću i neke su stvari puno drugačije nego što su nekada bile, i dalje nam se čini da rodna ravnopravnost i nije baš ravnopravna.

Naime, jesi li znala da Hrvatice više uče, žive dulje od muškaraca, ali su slabije plaćene? Jesi li znala da prema podacima za prošlu godinu u Hrvatskoj je više žena završilo stupanj visokog obrazovanja od muškaraca? S druge strane, zaposleno je više muškaraca od žena. Kako je to uopće moguće?

via GIPHY

Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske zaključio je da Hrvatice ranije napuštaju roditeljski dom, ranije se osamostaljuju i jednostavno su toliko zakon da svaki put kada pomisliš da manje vrijediš, sjeti se kako je to totalno netočno!

via GIPHY

A isto je kad je kućanstvo u pitanju. Istraživanje je pokazalo da se kuhanjem i ostalim kućanskim poslovima svakodnevno bavi 62 posto žena, dok to istodobno radi samo 12 posto muškaraca. Zašto bi to bilo tako? Zašto bi mi morale one koje će čistiti i zašto se to ne bi raspodijelilo?

via GIPHY

Prema ovim istraživanjima i podacima možemo reći kako su žene jači spol od muškaraca, a ipak se moramo puno više dokazivati i uvjeravati druge koliko smo sposobne.

Ne odustaj od svojih snova i ciljeva! Budi ti jedna od žena koja će promijeniti standard žena u Hrvatskoj. 

 

 

 

 

Sve o nogometu možeš naučiti i putem Zabibuška sličica. Za samo tri kune možeš ih pronaći u svim Poštama, a nije problem napuniti album od 252 sličice jer u svakom paketu ih dobiješ 5 komada. Sudjeluj u nagradnoj igri jer su nagrade totalna ludnica. Možeš osvojiti mobitel Samsung Galaxy S8, igricu Fifa18 ili SonyPlayStation 4 Pro! Nagradnu igru u četiri kruga ima samo Zabibuška, a prvo izvlačenje je 15.03. i ima još tri kruga! 


 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)  

Posjeti joomboos.24sata.hr