Danas svi nose šarene čarape: Što se krije iza njih?

http-::terracepalms.net:2015:01:07:spiritual-gifts:.jpg
Obuci i ti šarene čarape!
Vidi originalni članak

Danas, točnije 21. ožujka obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom, pa tom prilikom obuci šarene, različite čarape kako bi iskazao/la podršku svim onima koji boluju od ove bolesti. 

Svjetski dan Down sindroma prvi put se obilježio 2006. godine u Singapuru, a od tada se diljem svijeta stvorila cool podrška oblačenja šarenih čarapa. Ako nisi znao/la, osobe koje boluju od Down sindroma za razliku od svih nas imaju jedan kromosom viška. Ponovi svoje znanje iz biologije i prisjeti se što su kromosomi?

Putem kromosoma, sićušnih nakupina bjelančevina, prenose se sve nasljedne karakteristike. Zbog toga ti imaš plavu kosu, a tvoj najbolji prijatelj/ica smeđu, ili obrnuto. Osobe s Down sindromom imaju određeni stupanj poremećaja u razvoju (mentalni hendikep), ali on varira od osobe do osobe

Obilježavanjem Svjetskog dana Down sindroma i oblačenjem šarenih čarapa iskazuješ poštovanje prava ljudi s ovom bolesti, te im se na taj način poboljšava kvaliteta života. U prosjeku jedno od 650 djece rađa se s Down sindromom, a ta djeca nikada neće doživjeti isti psihofizički razvoj kao ti ili tvoji prijatelji. 

Zato obuci šarene čarape i budi cool!

A kako bismo vam pokazali koliko smo zahvalni našim JoomBoos vojnicima, u nedjelju u 11 sati na JoomBoosovom YouTube kanalu pripremili smo vam pravu poslasticu. Sve ono što niste znali o JoomBoosu i o omiljenim youtuberima moći ćete pogledati u najbrutalnijem dokumentarcu ikada koji je napravio legendarni Robert Knjaz.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr