Demi Lovato: Preživjela sam mnoge životne katastrofe, ali više ne mogu!

Ovisnost o kokainu, bipolarni poremećaj, bulimija i odbacivanje društva samo su neki od problema s kojima se mlada pjevačica borila...
Vidi originalni članak

Demi Lovato (24), pjevačica čiji je život obilježio cijeli niz nesretnih događaja, objavila je kako iduće godine svoju glazbenu karijeru stavljala na pauzu, ali i da se možda više nikada neće vratiti na scenu. 

- Dosta mi je pjevanja, stresa i pritisaka sa svih strana. Ništa mi više nema smisla. Radije ću se baviti humanitarnim radom - napisala je američka glazbenica u jednoj od svojih objava na društvenim mrežama.

Isto tako od svojih obožavatelja nikada nije skrivala probleme s kojima se svakodnevno borila, a jedan od njih je bipolarni poremećaj. Bez prestanka se borila protiv predrasuda i javnog stigmatiziranja, a nedavno je kupila dio rehabilitacijskog centra u Los Angelesu u kojem se svojedobno i sama liječila od alkoholizma, ovisnosti o drogama, depresije i bulimije. 

Pjevačica nikada nije skrivala da je prošla kroz pakao droge, ali i da se uspješno izliječila. Ipak, bilo je teških trenutaka u kojima se bojala za svoj život.

Demi Lovato nastupa od sedme godine, kada se kao djevojčica pojavila u Disneyevom showu Barney & Friends. I dok je narednih deset godina blistala na pozornicama i gradila svoj uspjeh, iza scene je stvarala nimalo blistave navike. 

Strahovala je da će doživjeti, baš poput mnogih drugih poznatih faca, živčani slom i upropastiti si karijeru i budućnost.

Naime, kad je teret slave postao pretežak za mladu Demi, krenula je krivim smjerom i spas je pokušala pronaći u drogiranju.

- Živjela sam ludo i mislila sam da ću umrijeti mlada - priznala je Lovato koja je na kraju završila na rehabilitaciji gdje su joj dijagnosticirali bipolarni poremećaj te bulimiju. Iako je proces oporavka bio dugačak, uspijela se vratiti na pravi put i nastaviti sa životom kakav je živjela prije slave. Danas shvaća da što više i otvorenije priča svoju priču, to je veća mogućnost da će pomoći nekome i da će tema ovisnosti prestati biti tabu.

Dno je dostigla 2010. godine kada je sa samo 18 godina udarila plesača na turneji sa Jonas Brothersima nakon čega je otišla na odvikavanje od kokaina i poremećaja u prehrani te je istovremeno punila stranice tabloida nimalo ženstvenim ponašanjem.

- U najgoroj fazi morala sam uzimati kokain svakih sat vremena, a kada bi mi netko od obitelji ili suradnika pokušao pomoći, samo bi ih podsjetila tko im plaća račune - iskreno je ispričala Lovato.

Srećom, uspjela se izboriti s paklom ovisnosti te je danas aktivni borac za ženska prava oko čega se jednom i zakačila s Taylor Swift kazavši: 'Najlakše je donirati veliku svotu novcu i biti na pravoj strani povijesti bez da išta zapravo radiš. Zato toliko poštujem Beyonce i Lenu Dunham koje se kroz svoj rad istinski zalažu za feminizam, makar to značilo i da se stavljaju u neugodne pozicije'. Pored feminizma, snažno se zalaže za LGBT zajednicu, a javno je i podržala Hillary Clinton, dok se na Twitteru redovito obrušava na Donalda Trumpa.

Djevojka koja je u vrlo kratkom vremenu prošla put od neiskvarene djevojčice do problematične tinejdžerice te se na kraju, srećom, vratila na pravi put, osvojila je srca publike. Ipak, čini se kako je teret slave postao pretežak za nju...

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Posjeti joomboos.24sata.hr