Detalji nesreće u kojoj je poginuo veliki Kobe Bryant

USA TODAY USPW/REUTERS/PIXSELL
Vremenski uvjeti kobnog su jutra bili užasno loši, a do nesreće je došlo nakon što je helikopter uletio u planinu na visini od oko 520 metara, javljaju američki mediji.
Vidi originalni članak

Legendarni NBA igrač Kobe Bryant poginuo je u strašnoj nesreći nakon što se helikopter, u kojem je bio s još četvero ljudi, zapalio pa srušio u gradu Calabasasu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. U nesreći je poginula i Kobejeva kći, Gianna Maria Onore, koja je s njime i još troje putnika helikopterom putovala na košarkaški turnir gdje je trebala igrati, a njezin otac, Kobe, ondje je trebao biti počasni gost.

Među žrtvama pada aviona još je dio druge obitelji, bejzbolski trener sveučilišta u okrugu Orange John Altobelli (56), njegova supruga Keri i kći Alyssa, koja je trebala zaigrati na turniru kao i Kobejeva kći, potvrdio je Johnov brat za CNN. Poginula je i košarkaška trenerica Christina Mauser koja je radila u jednoj privatnoj osnovnoj školi u okrugu Orange, mlada košarkašica Payton i njena majka Sarah Chester, kao i pilot Ara Zobayan, javlja 24sata.

Svjedoci su za TMZ izjavili da su prije pada čuli pucketanje motora, a nakon toga se helikopter zapalio i srušio na zemlju. Nakon pada oko helikoptera se digao veliki dim, a službene vlasti su objavile kako je istraga ove strašne nesreće u tijeku.

Vlasti su na press konferenciji potvrdile kako su, nakon dolaska na mjesto nesreće, utvrdili da nitko od petero putnika u helikopteru nije preživio. Kako bi došli do mjesta na koje se helikopter srušio trebali su planinariti i probijati se kroz pristupačan teren, javlja TMZ.

Vremenski uvjeti tijekom nedjeljnog jutra bili su iznimno loši, a magla je bila gusta, zbog čega je helikopter imao poteškoća s kretanjem. Podaci tragača leta pokazuju kako se helikopter prvi puta susreo s lošim vremenskim uvjetima dok je letio iznad Zoološkog vrta u Los Angelesu, nakon čega se nekoliko puta spuštao na nižu nadmorsku visinu, čekajući da se magla raščisti.

Pilot je kontaktirao kontrolni centar na Burbank aerodromu oko pola 10 ujutro, nakon što su oko 15 minuta sporo cirkulirali zrakom. Desetak minuta kasnije susreli su se s još većom maglom nakon čega su skrenuli južno. Taj je trenutak bio kritičan jer su u tom trenutku krenuli direktno prema planinskom i brdovitom području. Naglo su se podigli sa oko 365 na 600-tinjak metara visine, a samo par trenutaka kasnije uletjeli su u planinu na oko 520 metara nadmorske visine te se srušili na obroncima gorja, javlja TMZ.

Više čitajte na portalu 24sata.

Posjeti joomboos.24sata.hr