Meryl Streep slavi rođendan, a ovo su njene najbolje uloge

merylstreep/Instagram
Jedna od najpoznatijih glumica bila je nominirana 12 puta za nagradu Oscar, a osvojila ih je tri. Glumačka karijera joj je toliko velika da je slobodno možemo nazvati ikonom Hollywooda.
Vidi originalni članak

Meryl Streep, jedno je od najpoznatijih glumačkih imena Hollywooda, danas slavi 70. rođendan. Rođena je kao Meryl Louise Streep 1949. godine u New Jerseyu. Za nagradu Oscar nominirana je 21 put, a od toga je kipić osvojila tri puta. Debitirala je filmom 'Julia', ali publika ju je zapazila tek u filmu 'The Deer Hunter', piše Independent. Ovo je lista njenih najpoznatijih uloga.

Deer Hunter (1978.)

Ovo je film zbog kojeg je Meryl zapažena. Glumila je ženu koja je 'rastrgana' između lojalnosti zaručniku i zaljubljenosti u svog najboljeg prijatelja.

Kramer vs Kramer (1979.)

Ulogom u ovom filmu osvojila je svoj prvi Oscar. Film govori o ženi koja napušta muža i šestogodišnjeg sina i onda se vraća nakon 18 mjeseci i želi skrbništvo nad sinom. Zanimljivo je to što, na početku, Meryl nije trebala glumiti u filmu, a na kraju je zbog njega dobila ovu prestižnu nagradu.

Sophie's Choice (1982.)

Meryl je i zbog uloge u ovom filmu osvojila Oscara. U njemu glumi Sophie, Poljsku imigranticu koja je preživjela strahote holokausta.

Out of Africa (1985.)

Ova romantična drama prikazuje život dvoje ljubavnika u Africi. Film je osvojio sedam nagrada, ali Meryl za svoju ulogu nije dobila nijednu od njih. 

Death Becomes Her (1992.)

Ovaj film ima genijalnu glumačku postavu: Meryl Streep, Bruce Willis i Goldie Hawn. Radnja filma govori o dvije žene koje se bore za naklonost muškarca uzimajući napitak za pomlađivanje, ali im ne ide sve po planu.

The Devil Wears Prada (2006.)

Meryl u ovom filmu glumi oštru i strogu šeficu modnog časopisa u kojem se zapošljava mlada djevojka Andi Sachs (Anne Hathaway). Ona postaje Merylina osobna asistentica kojoj šefica život pretvara u pakao.

Mamma Mia (2008.)

U ovom mjuziklu Meryl glumi Donnu Sheridan-Carmichael, pjevačicu i plesačicu koja vodi svoj hotel u Grčkoj. Njena kćer se udaje i poziva troje Donninih ljubavi na vjenčanje s namjerom da sazna koji od njih joj je otac.

E, pa sretan rođendan genijalnoj Meryl! A koji od ovih filmova se vama najviše sviđa?

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr