‘Dođite u našu školu, imamo besplatan smještaj i posao...'

Ivo Čagalj/PIXSELL
U suradnji s Općinom Bol i Hotelima Zlatni rat d.d. osmislili su projekt kojim se namjerava privući učenike izvan otoka da se školuju, a kasnije i zaposle u ovome mjestu...
Vidi originalni članak

U namjeri da privuku učenike koji ne žive na Braču, Srednja škola Bol oglasila je posebne pogodnosti budućim polaznicima. Između ostalog, nude besplatan smještaj u obnovljenom učeničkom domu, a onima koji upišu turističko-ugostiteljske smjerove stipendije i radno mjesto u tamošnjim hotelima.

Svaki učenik ove male, a po uspjesima na natjecanjima i vrlo uspješne škole zadnjih godina dobiva tablet ili laptop na korištenje tijekom školovanja. No problem je što ovu srednju školu trenutačno pohađaju samo 73 učenika (opća gimnazija 40 učenika i 33 buduća turističko-hotelijerska komercijalista), koji su isključivo s otoka Brača, dok su kapaciteti škole i više nego dvostruko veći.

Naime, u idućoj školskoj godini učenicima turističko-ugostiteljskih smjerova: turističko-hotelijerski komercijalist (četverogodišnji program) te kuhar i konobar (trogodišnji strukovni program), kao i gimnazijalcima, nudi se niz beneficija.

Trenutačno je u domu moguće smjestiti 20 učenika, no kapacitet se, ako bude potrebe, može udvostručiti. Učenici koji se upišu za kuhara ili konobara, ako žele, imaju mogućnost ishođenja stipendije od 1200 kuna mjesečno. 

Što kažeš?

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT STOKE I LAYZ-A. 

Posjeti joomboos.24sata.hr