Dobitna kombinacija: Limun kocke s ginom i tonikom!
Limun,tonik i gin se odlično nadopunjavaju pa vjerujemo da će ova kombinacija oduševiti i najzahtjevnija nepca
Sastojci:
BISKVIT:
- 225 g brašna
- 225 g maslaca
- 225 g šećera u prahu
- 75 g mljevenih badema
- 3 jaja
- 2 limuna (korica)
GLAZURA:
- 50 ml gina
- 50 ml tonika
- 200 g šećera u prahu
- 2 limuna (sok)
Priprema:
Za početak, zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.
Dok se pećnica grije izmiksaj maslac i šećer dok ne dobiješ pjenastu smjesu i zatim umuti jedni po jedno jaje. Dodaj brašno, mljevene bademe i koricu dva limuna te pažljivo umiješaj u smjesu.
Smjesu izlij u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje i peci oko 30 do 35 minuta ili dok ne dobije zlatno smeđu boju. Biskvit ostavi da se ohladi.
Kada se biskvit ohladio u posebnoj posudi pomiješaj gin, tonic, sok dva limuna i šećer te dobro promiješaj kako bi dobila gustu smjesu.
Glazuru prelij preko ohlađenog biskvita i po želji ukrasi koricom limuna i sjeckanim bademima. Uživaj!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.