Donosimo vam recept za najfinije jesenske palačinke
Pahuljaste palačinke s cimetom koje će vas oduševiti na prvi griz
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 2 žlice šećera
- prstohvat soli
- žličica praška za pecivo
- žličica cimeta
- 2 jaja
- 250 ml mlaćenice
- 2 žlice javorova sirupa
- 60 g maslaca
- žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Pomiješaj brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i cimet. U drugoj posudi izmiksaj jaja pa dodaj mlaćenicu, javorov sirup, maslac i ekstrakt vanilije.
Umiješaj suhe sastojke u mokre. Dobro promiješaj drvenom žlicom. Tavu zagrij, premaži s malo ulja pa peci palačinku dok se ne pojave mali mjehurići. Potom je preokreni i peci još minutu do dvije.
Posluži odmah!
Dobar tek i uživaj!
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!