Donosimo vam recept za najfinije jesenske palačinke

Canva
Pahuljaste palačinke s cimetom koje će vas oduševiti na prvi griz
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • žličica praška za pecivo
  • žličica cimeta
  • 2 jaja
  • 250 ml mlaćenice
  • 2 žlice javorova sirupa
  • 60 g maslaca
  • žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Pomiješaj brašno, šećer, sol, prašak za pecivo i cimet. U drugoj posudi izmiksaj jaja pa dodaj mlaćenicu, javorov sirup, maslac i ekstrakt vanilije.

Umiješaj suhe sastojke u mokre. Dobro promiješaj drvenom žlicom. Tavu zagrij, premaži s malo ulja pa peci palačinku dok se ne pojave mali mjehurići. Potom je preokreni i peci još minutu do dvije.

Posluži odmah!

Dobar tek i uživaj! 

Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro

 

Posjeti joomboos.24sata.hr