Donuts od jabuke i cimeta - savršeni desert iz pećnice
Donuts od jabuke i cimeta zasladit će vaše jesenske dane.
Od sastojaka u ovom receptu možete napraviti 12 donuta standardne veličine ili 40-ak mini donuta. Ukoliko se odlučite za mini varijantu, smanjite vrijeme pečenja na 8 minuta. U slast!
Sastojci:
- 230 g glatkog brašna
- 1 puna žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 žličice cimeta
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- 150 g maslaca
- 150 g svijetlog smeđeg šećera
- 150 g bijelog šećera
- 2 jaja (L)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 120 ml cidera od jabuke
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup za 12 donuta.
- U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo sol, 1 žličicu cimeta i muškatni oraščić.
- Izmiksajte 150 g maslaca (sobne temperature) s navedenom količinom smeđeg šećera i još 50 g bijelog šećera. Nakon otprilike 3 minute, kada smjesa postane prozračna i svjetlija, dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.
- Nastavite miksati, dodajte pripremljene suhe sastojke, a na kraju i cider od jabuke.
- Žlicom napunite kalup za donute, ali ne do vrha. Možete upotrijebiti i slastičarsku vrećicu.
- Pecite do 15 minuta u zagrijanoj pećnici. Preokrenite kalup jednom tijekom pečenja kako bi se donuts ravnomjerno ispekli.
- Pomiješajte preostalih 100 g bijelog šećera sa žličicom cimeta pa uvaljajte gotove donute s obje strane. Poslužite odmah!
Originalni recept pronađite na miss7gastro.