Donuts od jabuke i cimeta - savršeni desert iz pećnice

Canva
Donuts od jabuke i cimeta zasladit će vaše jesenske dane.
Vidi originalni članak

Od sastojaka u ovom receptu možete napraviti 12 donuta standardne veličine ili 40-ak mini donuta. Ukoliko se odlučite za mini varijantu, smanjite vrijeme pečenja na 8 minuta. U slast!

Sastojci:

  • 230 g glatkog brašna
  • 1 puna žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice muškatnog oraščića
  • 150 g maslaca
  • 150 g svijetlog smeđeg šećera
  • 150 g bijelog šećera
  • 2 jaja (L)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 ml cidera od jabuke

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite kalup za 12 donuta.
  2. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo sol, 1 žličicu cimeta i muškatni oraščić.
  3. Izmiksajte 150 g maslaca (sobne temperature) s navedenom količinom smeđeg šećera i još 50 g bijelog šećera. Nakon otprilike 3 minute, kada smjesa postane prozračna i svjetlija, dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.
  4. Nastavite miksati, dodajte pripremljene suhe sastojke, a na kraju i cider od jabuke.
  5. Žlicom napunite kalup za donute, ali ne do vrha. Možete upotrijebiti i slastičarsku vrećicu.
  6. Pecite do 15 minuta u zagrijanoj pećnici. Preokrenite kalup jednom tijekom pečenja kako bi se donuts ravnomjerno ispekli.
  7. Pomiješajte preostalih 100 g bijelog šećera sa žličicom cimeta pa uvaljajte gotove donute s obje strane. Poslužite odmah!

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr