Doručak dostojan kraljeva - super recept za jaja Benedict!

canva
Jaja Benedict, odnosno, Eggs Benedict, jedan su od najpopularnijh oblika pripremanja ove namirnice i rado viđen obrok na doručku i brunchu diljem svijeta. Donosimo vam recept koji će vam se sigurno svidjeti!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 4 kriške kruha
  • 4 kriške šunke
  • Umak holandez
  • Lovorov list
  • 5 klinčića
  • 5 zrna crnog papra
  • 5 g šećera
  • 10 g maslaca
  • 125 ml octa
  • Žlica sjeckanog vlasca ili bosiljka

Priprema:

Za umak holandez istopite 10 žličica maslaca, a u blender dodajte tri žumanjka, istopljeni maslac, žličicu limunovog soka, malo soli te blendajte na srednjoj brzini dok se ne pretvori u kompaktnu smjesu.

Prokuhajte vodu u koju ste prethodno stavili lovorov list, klinčiće, papar, šećer i ocat. Nakon što zavri, ostavite da kuha 10-ak minuta.

Zatim iz aromatizirane vode izvadite začine i krenite poširati jaja. U zdjelici razbijte jaje pazeći da ostane cijelo pa ga polagano zajedno sa zdjelicom uronite u vrelu vodu, a pomoću dvije žlice bjelanjak približite žumanjku. Kada se jaje počne stvrdnjavati ostavite da se kuha (4-5 minuta).

Potom na rastopljenom maslacu s obje strane popržite kriške kuhane šunke ili slanine, a kruh malo ispecite u tosteru ili na tavi.

Za posluživanje, na tanjur stavite pečeni kruh, preko njega krišku šunke i na nju jedno poširano jaje. Prelijte s malo umaka, začinite i poslužite.

Originalni recept pročitajte na miss7gastro.
 

Posjeti joomboos.24sata.hr