Drugi slučaj: Zaražen i brat oboljelog mladića

Robert Anic/PIXSELL/
Ministar Vili Beroš potvrdio je drugi slučaj korona virusa u Hrvatskoj. Zaražen je i brat mladića koji je jučer imao pozitivan nalaz. Testovi su pokazali i to da djevojka mladića nije zaražena.
Vidi originalni članak

Nakon što se jučer saznalo da se korona virus pojavio i u Hrvatskoj, danas su objavljeni i rezultati testiranja još dvije osobe. Naime, pokazalo se da je brat zaraženog mladića također zaražen, dok je nalaz njegove djevojke negativan. Vijest o drugom slučaju korona virusa u Hrvatskoj potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš, javlja 24 sata. 

VIDEO Korona virus stigao je kod nas: Prvi slučaj potvrdili u Zagrebu

Podsjetimo

Mladić koji je prvi zaražen radi u hrvatskoj tehnološkoj kompaniji Ericsson Nikola Tesla, a zarazio se tijekom posjeta utakmici Lige prvaka u Milana. 

Pogledajte video:

Ministar Beroš otkrio je da ministarstvo ima strategiju kojom će se boriti protiv korone:

"Vjerujte da imamo scenarij koji je pripravan na sve moguće opcije. Ja se osobno nadam da ćemo na ovu ugrozu reagirati poput Njemačke, Engleske, Francuske gdje su zbog njihovih specifičnih okolnosti uspjeli staviti epidemiju pod kontrolu. No, ne ovisi sve o nama već i o virusu i nizu specifičnih elemenata, no izvjesno je da smo našu strategiju temeljili na analizi kontrole rizika i da smo predvidjeli sve moguće scenarije", rekao je Beroš.

Istaknuo je kako već imaju i lokacije predviđene za karantenu u slučaju širenja virusa, no nije htio otkriti gdje bi to bilo.

Sve o korona virusu u Hrvatskoj iz minute u minutu pratite na portalu 24sata i 24sata YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr