Društvenim mrežama hara opasna bolest, imaš li je i ti?

kyliejenner@instagram/
Ako si i ti opsjednut/a onda svakako moraš pročitati ovaj članak.
Vidi originalni članak

Sigurno imaš nekog u ekipi koje opsjednut slikanjem selfija. Bez obzira na mjesto ili vrijeme, ako smatraju da postoji dobra prilika za opaliti selfie, definitivno je neće propustiti.

Koliko se riječ selfie unormalila u našem riječniku govori i činjenica da se o njoj pjeva u pjesmama.  Grupa 'The Chainsmokers' ima preko 500 milijuna pregleda na spotu '#Selfie#, a svi znaju one riječi "But first let me take selfie”. 

Postoji čak i najpopularniji selfie koji je opalila voditeljica Ellen DeGeneres na dodjeli Oscara, a na kojem se nalaze Jennifer Lawrence, Brad Pitt, Angelina Jolie, Jared Leto, Bradley Cooper i mnogi drugi. 

Američka psihijatrijska organizacija ozbiljno razmišlja o tome da pretjerano slikanje selfija proglasi kao bolest koja se zove 'selfitis'. Naime, provedeno je istraživanje koje obuhvaća 400 korisnika društvenih mreža iz Indije (ako nisi znao/la, Indija je zemlja s najviše korisnika Facebook-a), a 'selfitis' tamo nije rijetka pojava. 

Postoje i simptomi 'selfitisa', a to su sljedeći: opsjednutost društvenim mrežama, traženje pozornosti, ali i nadmetanje s drugima. 

Znanstvenici tvrde da je selfitis isto kao i ovisnos o mobitela ispočetka bilo shvaćeno kao glupost i pretjerivanje, ali stvari se ozbiljno mijenjaju.

- Posljednja istraživanja o selfitisu pokazuju da se taj problem može i dokazano mjeriti i pratiti - kazali su i istaknuli da je to jedino važno što se tiče valjanih istraživanja.

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima! 

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!

Posjeti joomboos.24sata.hr