Evo kako napraviti domaći sirup od malina i trešanja

canva
Sezona trešanja je krenula, sezona malina također, pa je vrijeme da ovo voće iskombiniramo u najukusniji domaći sirup za koji će vas svi tražiti recept. Evo što će vam sve biti potrebno i kako ga napraviti!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg malina
  • 250 g trešanja
  • šećer

Postupak:

  1. Operite voće i izvadite koštice iz trešanja.
  2. Pomiješajte ga i zgnječite u posudi pa poklopite i pustite da stoji 24 sata.
  3. Prebacite voće u cjedilo i ostavite neko vrijeme kako bi se ocijedio sav sok.
  4. Izvažite sok i dodajte jednaku količinu šećera.
  5. Stavite sve na vatru, pričekajte da proključa, a zatim vatru smanjite i kuhajte još nekoliko minuta.
  6. Obavezno žlicom povremeno skidajte pjenu.
  7. Sirup ponovno procijedite, ohladite i prelijte u čistu bocu s poklopcem. Poslužite tako da ga razrijedite s vodom, dodate led i uživate!

Originalni recept pronađite na Miss Gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr