Evo kako napraviti domaći sirup od malina i trešanja
Sezona trešanja je krenula, sezona malina također, pa je vrijeme da ovo voće iskombiniramo u najukusniji domaći sirup za koji će vas svi tražiti recept. Evo što će vam sve biti potrebno i kako ga napraviti!
Sastojci:
- 1 kg malina
- 250 g trešanja
- šećer
Postupak:
- Operite voće i izvadite koštice iz trešanja.
- Pomiješajte ga i zgnječite u posudi pa poklopite i pustite da stoji 24 sata.
- Prebacite voće u cjedilo i ostavite neko vrijeme kako bi se ocijedio sav sok.
- Izvažite sok i dodajte jednaku količinu šećera.
- Stavite sve na vatru, pričekajte da proključa, a zatim vatru smanjite i kuhajte još nekoliko minuta.
- Obavezno žlicom povremeno skidajte pjenu.
- Sirup ponovno procijedite, ohladite i prelijte u čistu bocu s poklopcem. Poslužite tako da ga razrijedite s vodom, dodate led i uživate!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro.