Evo kako pripremiti popularnu baskijsku tortu od sira
Sastojci:
- 300 g krem sira
- 120 g šećera
- 2 jaja
- 20 g glatkog brašna
- 200 ml slatkog vrhnja
- 3 g vanilije (mahuna, pasta ili aroma)
- 2 g soli
- malo maslaca za premazivanje kalupa
Priprema:
1. Prvo upalite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva.
2. Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje i premažite s malo maslaca.
3. U posudi prvo mikserom sjedinite sir i šećer. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i lagano miksajte dok se ne sjedini.
4. Zatim dodajte brašno, sol i vaniliju i nastavite miksati. Polako dodajte i slatko vrhnje i sve sjedinite.
5. U pripremljeni kalup ulijte dobivenu smjesu i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva, na 50-ak minuta. Pecite dok površina torte ne dobije zlatno-smeđu boju! Površina bi trebala biti tamnija, a unutrašnjost torte mekana poput pudinga.
6. Ostavite cheesecake da se hladi na sobnoj temperaturi te poslužite uz voće, džem ili čokoladni preljev. Uživajte!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro.