Evo kako pripremiti popularnu baskijsku tortu od sira

canva
Jede vam se nešto slatko, jednostavno za pripremu i (relativno) brzo gotovo? Onda je baskijska torta od sira savršen odabir. Evo što vam sve treba i kako je pripremiti!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g krem sira 
  • 120 g šećera
  • 2 jaja
  • 20 g glatkog brašna
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 3 g vanilije (mahuna, pasta ili aroma)
  • 2 g soli
  • malo maslaca za premazivanje kalupa

Priprema:

1. Prvo upalite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva. 

2. Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje i premažite s malo maslaca.

3. U posudi prvo mikserom sjedinite sir i šećer. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i lagano miksajte dok se ne sjedini.

4. Zatim dodajte brašno, sol i vaniliju i nastavite miksati. Polako dodajte i slatko vrhnje i sve sjedinite.

5. U pripremljeni kalup ulijte dobivenu smjesu i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva, na 50-ak minuta. Pecite dok površina torte ne dobije zlatno-smeđu boju! Površina bi trebala biti tamnija, a unutrašnjost torte mekana poput pudinga.

6. Ostavite cheesecake da se hladi na sobnoj temperaturi te poslužite uz voće, džem ili čokoladni preljev. Uživajte!

Originalni recept pronađite na Miss Gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr