Evo po čemu ćemo pamtiti 80. dodjelu Zlatnog globusa

USATODAY/CANVA
Jučer je u Los Angelesu održana 80. dodjela nagrada 'Zlatni globus' koja odaje priznanje najboljima od najboljih u svijetu filmske i televizijske industrije
Vidi originalni članak

U kategoriji najboljeg glumca kipić je otišao u ruke Austina Butlera za 'Elvisa', a Zendaya je dobila nagradu za najbolju glumicu. Najbolja drama je 'Avatar', a nagrada za najbolju limitiranu TV seriju pripala je popularnoj seriji 'Bijeli lotus: Sicilja'.

No, nisu nagrade ono o čemu se najviše priča.

Iako je Brendan Fraser briljirao ulogom u filmu 'The Whale' i očekivano bio favorit za nagradu najboljeg glumca, to se ipak nije dogodilo. Odmah su počela špekuliranja zašto je to tako.

Ono što se ističe kao mogući razlog je to što je Fraser javno optužio bivšeg šefa Udruge stranih novinara Hollywooda (HFPA) koja organizira ovu dodjelu, Phillipa Berka da ga je 2003. godine seksualno uznemiravao na jednom eventu.

No, da ne bi sve ostalo u sjeni ovih teorija, donosimo vam i neke 'laganije' teme i smiješne trenutke. Okupljanje gomile slavnih na jednom mjestu praktički osigurava viralne trenutke, a Zlatni globusi 2023. nisu bili ništa drugačiji. Evo najboljih memeova i tweetova, piše bustle.

Oduševljenje večeri je zasigurno bila glumica Jennifer Coolidge, dobitnica nagrade za ulogu u seriji 'Bijeli lotus'. Svojim simpatičnim nastupom je osvojila srca prisutnih i pokupila sve simpatije.

Svoje oduševljenje nisu krili ni brojni korisnici Twittera.

 Osim glumice Coolidge, govor glumca Ke Huy Quana, dobitnika Zlatnog globusa za najboljeg sporednog glumca za ulogu u filmu 'Everything Everywhere All Once' će se također dugo pamtiti. Naime, Quan je emotivnim govorom razgalio sve prisutne. Zahvalio se Stevenu Spielbergu, filmskom redatelju, na ukazanoj prilici da se vrati na male ekrane i svojoj supruzi na neizmjernoj podršci.

Svojim govorom, oduševila je i Michelle Yeoh, koja se osvrnula na teške trenutke u svojoj karijeri i tako rastužila mnoge. Ipak, ono po čemu se najviše istaknula je trenutak u kojem je oštro 'odbrusila' pijanistu, koji je za vrijeme njezinog govora počeo svirati pokušavajući ju tako upozoriti da je vrijeme da privede govor kraju.

 

Rečenica koja je zasigurno obilježila ovogodišnju dodjelu jest: "What story are you telling us tonight with this ensemble?” koju je voditeljica E!Live From The Golden Globes emisije Laverne Cox uputila svim svojim sugovornicima. Ako je suditi po Twitter komentarima, bila je odlična u svom poslu.

Što je vama bio najbolji dio dodjele?

Posjeti joomboos.24sata.hr