Evo recepta za sočni kuglof koji odlično ide uz šalicu čaja

Canva
Ima li što bolje od sočnog kolača uz šalicu toplog čaja dok je vani tmurno i hladno vrijeme? Mi mislimo da nema, stoga vam donosimo recept za kuglof od limuna koji će oduševiti i vas i vaše ukućane
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 g omekšalog maslaca + za premazivanje kalupa
  • 250 g glatkog brašna
  • Prstohvat soli
  • 4 jaja
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 220 g šećera u prahu
  • 3 limuna (samo korica)

ZA SIRUP:

  • Sok od 3 limuna
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i dobro premažite kalup za kuglof maslacem. 

Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo u jednoj posudi, a u drugoj izmiksajte električnim mikserom maslac, šećer i koricu dok ne dobijete blijedu i glatku smjesu. 

Dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmiksajte. Potom postupno dodajte brašno pa izmiješajte drvenom žlicom. Smjesu prelijte u namašćeni kalup i pecite otprilike 40 minuta.

Za to vrijeme pripremite sirup. Pomiješajte šećer sa sokom limuna u posudi pa ga zagrijte do vrenja. Kuhajte dvije, tri minuta, a zatim maknite s vatre i pustite da se ohladi. 

Pečen i lagano ohlađen kuglof, prelijte napravljenim sirupom i ostavite ga u kalupu još 15-ak minuta kako bi se sirup upio.

Nakon toga, izvadite kuglof iz kalupa i pričekajte da se do kraja ohladi.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr