Evo recepta za 'šubare' kakve su radile i naše bake
Sastojci:
BISKVIT
- 6 jaja
- 15 žlica šećera
- 9 žlica tople vode
- 15 žlica brašna
- 1 i pol vrećica praška za pecivo
- 6 žlica kakao praha
KREMA
- Litra mlijeka
- 4 žice brašna
- 6 žlica gustina
- 200 g šećera
- 250 g margarina
ČOKOLADNA GLAZURA
- 150 g čokolade
- 100 g margarina
- Žlica ulja
kokos za ukrašavanje
Priprema:
Za biskvit prvo pjenasto umutite jaja i šećer, dodajte vodu i ostale sastojke, sve dobro izradite i pecite na 180 stupnjeva u limu srednje veličine čije ste dno obložili papirom za pečenje.
Pečeni biskvit ohladite, odvojite od papira i prerežite u 2 kore
U malo mlijeka razmutite brašno, gustin i šećer te dobivenu smjesu ulijte u ostatak kipućeg mlijeka. Potom u hladnu kremu umiksajte margarin te jednom trećinom kreme premažite prvu koru i poklopite ju drugom.
Okruglim kalupom ili malom čašicom režite okrugle kolačiće, premažite ih bogato po stranicama, podignite im gornji rub kako glazura ne bi curila sa strana, kremu uvaljajte u kokos, a na vrh dodajte čokoladnu glazuru.
Originalni recept možete pronaći na Coolinarici.