Evo recepta za 'šubare' kakve su radile i naše bake

instagram/aleks_cooks_and_books
Ako još uvijek niste sigurni koji biste kolač pravili za nadolazeće blagdane, donosimo vam recept za jedan klasik - šubarice. Ovaj tradicionalni kolač mnogima je omiljen, stoga ne sumnjamo da će razveseliti i vaše ukućane
Vidi originalni članak

Sastojci:

BISKVIT

  • 6 jaja
  • 15 žlica šećera
  • 9 žlica tople vode
  • 15 žlica brašna
  • 1 i pol vrećica praška za pecivo
  • 6 žlica kakao praha

KREMA

  • Litra mlijeka
  • 4 žice brašna
  • 6 žlica gustina
  • 200 g šećera
  • 250 g margarina

ČOKOLADNA GLAZURA

  • 150 g čokolade
  • 100 g margarina
  • Žlica ulja

kokos za ukrašavanje

Priprema:

Za biskvit prvo pjenasto umutite jaja i šećer, dodajte vodu i ostale sastojke, sve dobro izradite i pecite na 180 stupnjeva u limu srednje veličine čije ste dno obložili papirom za pečenje. 

Pečeni biskvit ohladite, odvojite od papira i prerežite u 2 kore

U malo mlijeka razmutite brašno, gustin i šećer te dobivenu smjesu ulijte u ostatak kipućeg mlijeka. Potom u hladnu kremu umiksajte margarin te jednom trećinom kreme premažite prvu koru i poklopite ju drugom.

Okruglim kalupom ili malom čašicom režite okrugle kolačiće, premažite ih bogato po stranicama, podignite im gornji rub kako glazura ne bi curila sa strana, kremu uvaljajte u kokos, a na vrh dodajte čokoladnu glazuru. 

 

Originalni recept možete pronaći na Coolinarici.

Posjeti joomboos.24sata.hr